TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Меѓународните организации повикуваат училиштата во пандемијата да останат отворени

МКД - 29.10.2020

Унеско, Уницеф и Светската банка повикаа во борбата против коронавирусот училиштата низ светот да останат отворени. Во извештајот се истакнуваат штетите кои ги предизвикува затворањето на образовните установи, особено во сиромашните земји.

АПЕЛ ОД МЕЃУНАРОДНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ: “Училиштата во пандемијата мораат да останат отворени, штетата е веќе голема“

Pedijatar.mk - 29.10.2020

Децата во сиромашните земји изгубија речиси четири месеци образование од почетокот на пандемијата, предупреди УНИЦЕФ. У НЕСКО, УНИЦЕФ и Светската банка повикаа во борбата против коронавирусот, училиштата ширум светот да се остават отворени, стои во ...

Училиштата во пандемијата да останат отворени, апелираат меѓународните организации

Нетпрес - 29.10.2020

УНЕСКО; УНИЦЕФ и Светската банка повикаа во борбата против пандемијата на коронавирусот, училиштата ширум светот да останат отворени, во извештајот објавен во средата во кој се исткануваат штетите коишто затворањето на образовните институци ги ...

Меѓународните организации повикуваат училиштата да останат отворени

Точка - 29.10.2020

Унеско, Уницеф и Светската банка во извештајот ја истакнуваат штетата која затворањето на образовните установи ја предизвикува, посебно во сиромашните земји. Унеско, Уницеф и Светската банка повикале во борбата против коронавирусот училиштата ширум ...

Училиштата во пандемијата да останат отворени, апелираат УНЕСКО, УНИЦЕФ и Светска банка

Република - 29.10.2020

УНЕСКО, УНИЦЕФ и Светската банка повикаа во борбата против пандемијата на коронавирусот, училиштата ширум светот да останат отворени, во извештајот објавен во средата во кој се исткануваат штетите коишто затворањето на образовните институци ги ...

Училиштата во пандемијата да останат отворени, апелираат УНЕСКО, УНИЦЕФ и Светска банка

PressingTV - 29.10.2020

УНЕСКО; УНИЦЕФ и Светската банка повикаа во борбата против пандемијата на коронавирусот, училиштата ширум светот да останат отворени, во извештајот објавен во средата во кој се исткануваат штетите коишто затворањето на образовните институци ги ...

Училиштата во пандемијата да останат отворени, апелираат меѓународните организации

Скопје инфо - 29.10.2020

УНЕСКО, УНИЦЕФ и Светската банка повикаа во борбата против пандемијата на коронавирусот, училиштата ширум светот да останат отворени, во извештајот објавен во средата во кој се исткануваат штетите коишто затворањето на образовните институци ги ...