TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од утре општина Охрид продолжува со уривање на дивоградбите – рокот за самоотстранување заврши

24 Вести - 20.10.2019

Динамиката со која се рушат дивоградбите во Охрид оди прилично бавно, општината почна па ја стави на стенд-бај акцијата давајќи им шанса на сопственциите самите да ги отстранат. Но и после 20-тина дена ниту една од маркираните дивоградби не е ...

Триесетина дивоградби и во заштитеното подрачје на Галичица, некои поднеле барање за легализација

Сител - 20.10.2019

Националниот парк Галичица полн со дивоградби. Според најновите податоци во заштитениот појас во зоната од 50 метри од брегот има околу 29 нелегано изградени објекти кои не може да се легализираат и претствуваат закана за природните вредности на ...

Рокот за рушење на дивоградбите во Охрид истекува денеска

Алфа - 20.10.2019

Охридскиот градоначалникот Георгиески кој тврдеше дека само 10-тина од 409-те нелегално изградени објекти во заштитеното подрачје на крајбрежјето и Националниот парк Галичица биле куќи, сега дивоградбите не може да ги преброи на прстите од двете ...

После Куба Либре дојде ред на Ликвид: Се руши платформата пред „Ликвид“ во Охрид!

Магазин - 19.10.2019

Вчера со отстранување на платформата пред кафе барот „Ликвид“ во стариот дел на градот продолжи акцијата за уривање на дивоградбите, што е дел од Акцискиот план за справување со проблемите кои го загрозуваат статусот на Охрид во УНЕСКО, објави ...

ФОТО: Со полиција продолжи акцијата за уривање дивоградби со платформата на „Ликвид“

Либертас - 19.10.2019

Со полициска асистенција утрово продолжи акцијата за уривање на дивоизградената платформа на кафетеријата „Ликвид“ во стариот дел на Охрид, објави порталот Охрид1 . Уривањето на платформата беше одложено неколку пати, заради тоа што сопствениците го ...

Со полициска асистенција урната уште една диво поставена платформа на кафетерија долж езерото

4NEWS - 18.10.2019

Охрид продолжува со уривање на дивоградбите. Утрово со полициска асистенција започна да се отстранува дивопоставената платформа на една кафетерија долж езерото.Со оглед на тоа дека извесен период објектот е затворен акцијата била спроведена по воден ...

Георгиески: Во НП Галичица има 29 нелегално изградени објекти кои не може да се легализираат

Скопје1 - 18.10.2019

Според извршената евиденција на општина Охрид на реонот на Галичица има околу 29 нелегално изградени објекти кои се наоѓаат во заштитен појас, во зоната од 50 метри од езерото и кои по никој основ не може да се легализираат, вели градоначалникот ...

Со полициска асистенција утрово се уриваа дивоградби во стариот дел на Охрид

Република - 19.10.2019

Со полициска асистенција утрово продолжи акцијата за уривање на дивоизградената платформа на кафетеријата „Ликвид“ во стариот дел на Охрид, објави порталот „Охрид1“ . Уривањето на платформата беше одложено неколку пати, заради тоа што сопствениците ...

Триесетина дивоградби и во заштитеното подрачје на Галичица, некои поднеле барање за легализација

4NEWS - 20.10.2019

Националниот парк Галичица полн со дивоградби. Според најновите податоци во заштитениот појас во зоната од 50 метри од брегот има околу 29 нелегано изградени објекти кои не може да се легализираат и претствуваат закана за природните вредности на ...