TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Само во Македонија: Државата нема пари за нови инспектори, а плаќа над илјада луѓе што не одат на работа

еМагазин - 15.10.2020

Небулозите во Македонија станаа секојдневие, а последен пример за тоа одлуката на Министерството за финансии да го одбие барањето за вработување на 20 инспектори потребни во Државниот пазарен инспекторат (ДПИ).

Пауновски: Немаме доволно инспектори

МКД - 14.10.2020

Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме за излегување на терен и дење и ноќе во зависност од нивната смена, денеска ...

Пауновски: Немаме доволно инспектори, денеска Министерството за финансии го одби барањето за 20 вработувања

Press24 - 14.10.2020

Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме за излегување на терен и дење и ноќе во зависност од нивната смена, денеска ...

Пауновски: Немаме доволно инспектори, денеска Министерството за финансии го одби барањето за 20 вработувања

Вечер Прес - 14.10.2020

Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме за излегување на терен и дење и ноќе во зависност од нивната смена, денеска ...

Пауновски: Немаме доволно инспектори, министерството за финансии го одби барањето за 20 вработувања

Frontline - 14.10.2020

Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме за излегување на терен и дење и ноќе во зависност од нивната смена, денеска ...

Пауновски: Немаме доволно инспектори, денеска Министерството за финансии го одби барањето за 20 вработувања

Сител - 14.10.2020

Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме за излегување на терен и дење и ноќе во зависност од нивната смена, денеска ...

Пауновски: Немаме доволно инспектори, денеска Министерството за финансии го одби барањето за 20 вработувања

Либертас - 14.10.2020

Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме за излегување на терен и дење и ноќе во зависност од нивната смена, денеска ...

Немаме доволно инспектори, а Министерството за финансии го одби барањето за 20 вработувања, се пожали Пауновски

еМагазин - 14.10.2020

Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме за излегување на терен и дење и ноќе во зависност од нивната смена, денеска ...

Филиповска-Грашкоска: Kапацитетите на сите инспекторати се подигнати на највисоко ниво

Н.Македонија - 14.10.2020

Претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска, на денешната редовна прес-конференција информираше за инспекциските надзори направени од страна на шест инспекторати во периодот од 5 до 11 октомври.

Пауновски: Бесими не ни одобри финансиски средства за вработување на 20 инспектори

MakPress - 14.10.2020

Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме за излегување на терен и дење и ноќе во зависност од нивната смена, денеска ...

Нема доволно инспектори на терен, одбиено барањето за прием на нови кадри

24 Вести - 14.10.2020

На терен недостасуваат инспектори кои треба да прават надзор дали се почитуваат препораките и протоколите во услови на корона. Видеа од журки и свадби кружат по социјалните мрежи, но инспекторите според законите не можат да вршат инспекциски надзор ...

Инспектори нема, Бесими не дава да се вработат нови

Телма - 14.10.2020

Пазарните инспектори веќе вршат контроли според новите мерки за угостителските објекти. Поднесени се 23 прекршочни пријави и 19 кривични пријави за непочитување на протоколите. Во изминатиот „Викенд без ДДВ“, констатирале 15 прекршоци.

Пауновски се пожали: Нема доволно инспектори, а „финансии“ не одобри 20 вработувања

360 степени - 14.10.2020

Директорот на ДПИ рече дека до крајот на годината се очекува 37 инспектори да заминат во пензија, а дека новите примени од пред година-две се уште се на обука пред да излезат на терен Немаме доволно инпектори меѓутоа постапуваме максимално со ...

Пауновски: Пазарната инспекција нема доволно инспектори

Р.С.Европа - 14.10.2020

Директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски изјави дека немаат доволно инспектори. Тој информираше и дека денеска Министерството за финансии го одбило барањето за вработување на 20 инспектори.

Филиповска-Грашкоска: Kапацитетите на сите инспекторати се подигнати на највисоко ниво, ова е заедничка битка

Точка - 14.10.2020

Претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска, на денешната редовна прес-конференција информираше за инспекциските надзори направени од страна на шест инспекторати во периодот од 5 до 11 октомври.

Пауновски: Немаме доволно инспектори, тие што ги имаме се искористени максимално

Слободен Печат - 14.10.2020

Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме за излегување на терен и дење и ноќе во зависност од нивната смена, денеска ...

Инспекторите уловиле 15 прекршоци околу цените за време на „Викенд без ДДВ“

Република - 14.10.2020

Во периодот од 5 до 11 октомври при инспекциски контроли на територијата на целата држава поднесени се 23 прекршочни пријавии и 19 кривични пријави за непочитување на ковид протоколите. За време на викендот без ДДВ инспекторите констатирале 15 ...