TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Љубчо Георгиевски нуди решение за спорот со Бугарија, еве што вели

+инфо - 27.02.2021

Бугарскиот парламент да донесе декларација во која ќе изјави дека под поимот македонска нација и македонски јазик подразбира само нација и јазик кои се формирани после 1944 и дека Бугарија со ништо не ги прифаќа тезите за кои смета дека се ...

Дали Заев преку Георгиевски пушта пробен балон: Бугарија да ја признае македонската нација како нација која настанала ...

Курир - 27.02.2021

Екс премиерот Љубчо Георгиевски, на Фејсбук ги коментираше актуелниот македонско-бугарски спор. -Гледам дека Македонско- Бугарските односи се движат кон нов ќорсокак, а понатаму и кон нова ескалација на сите нивоа која може да доведе до долгодишна ...

Георгиевски советува: Бугарскиот парламент да донесе декларација дека македонската нација и јазик се формирани после ...

Нетпрес - 27.02.2021

Екс премиерот Љубчо Георгиевски, на Фејсбук ги коментараше актуелниот македонско-бугарски спор. Неговото размислување кое наиде на бројни негативни коментари, ви го пренесуваме ...

Заев го пушти пробниот балон: Бугарија да ја признае македонската нација како нација настаната по 1944 година

Република - 27.02.2021

Гледам дека македонско-бугарските односи се движат кон нов ќор-сокак, а понатаму и кон нова ескалација на сите нивоа која може да доведе до долгодишна омраза на двата народа, загрижен е Љубчо Георгиевски.

Владата се плаши да го отвори прашањето за бугарските пасоши

МКД - 27.02.2021

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат. Бугарските политичари и медиуми веќе почнаа да ги отвораат прашањата за тоа ...

Георгиевски советува како да се реши македонско - бугарскиот спор

Фактор - 27.02.2021

Поранешниот македонски премиер Љубчо Георгиевски, на Фејсбук го коментараше актуелниот македонско-бугарски спор, за кој вели дека е влезен во ќорсокак. Тој дава предлог како да се реши спорот, и да не се создава омраза меѓу двата народи.

Љупчо Георгиевски нуди решение за спорот со Бугарија

Фокус - 27.02.2021

Гледам дека македонско-бугарските односи се движат кон нов ќорсокак а понатаму и кон нова ескалација на сите нивоа која може да доведе до долгодишна омраза на двата народа, затоа ќе дадам еден предлог, патна карта или акциски план за излез.

Љубчо Георгиевски нашол формула како да се реши спорот со Бугарија

Независен - 27.02.2021

Поранешниот македонски премиер Љубчо Георгиевски, на Фејсбук го коментараше актуелниот македонско-бугарски спор, за кој вели дека е влезен во ќорсокак. Тој дава предлог како да се реши спорот, и да не се создава омраза меѓу двата народи.