TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ново полугодие со стари проблеми

Р.С.Европа - 21.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се вратија во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Почна второто полугодие – ОУ „Гоце Делчев“ конечно со нов кров

Gostivarpress.mk - 21.01.2020

По тринеделниот зимски распуст, учениците денес се вратија на училиште. Второто полугодие од оваа учебна година ОУ „Гоце Делчев“ во Гостивар го започна со нов покрив. Градежните активности на кровната конструкција се речиси целосно завршени.

Почнува второто полугодие со поголеми плати за наставниците

Frontline - 21.01.2020

Новото полугодие почнува со нови повисоки плати за наставниците кои од јануари согласно со постигнатиот договор помеѓу синдикатот (СОНК) и Министерството за образование и наука, растат за 10 отсто.

Заврши зимскиот распуст – учениците се враќаат на настава

Радио МОФ - 21.01.2020

Училишните ходници и клупи денеска се исполнија со учениците кои се вратија на настава по тринеделниот зимски распуст. Во второто полугодие од учебната 2019/2020, наставата продолжуваат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои и околу ...

Заврши зимскиот распуст

OhridNews - 21.01.2020

По три неделниот зимски распуст, денес почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Во училишните клупи повторно ќе седнат 270.000 ученици во основните и средни училишта, меѓу кои 20.000 првачиња. Второто полугодие ќе заврши на 10 јуни.

Што да правите кога вашето дете има лош наставник?

Деца - 21.01.2020

Навистина лошите наставници се ретки, но постојат. Повеќето наставници денес мора да имаат факултетско образование и да завршат менторирани студентски стаж пред да можат да предаваат. Патот да станат професионален, овластен наставник е доволен ...

ПОЧНУВА ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ: Учениците и ЈСП денеска се враќаат од зимски распуст

Денешен - 21.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270.000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20.000 првачиња.

Утре во сите основни и средни училишта во земјава стартува второто полугодие

Алсат-М - 20.01.2020

Утре во сите основни и средни училишта во земјава стартува второто полугодие, но не се знае дали учениците ќе ги добијат новите ветени учебниците кои ги чекаат од септември, односно од почетокот на школската година.

Утре почнува второто полугодие

Факултети - 20.01.2020

Денеска е последниот ден од зимскиот распуст, утре почнува второт полугодие од учебната 2019/2020 година. Во основните и во средните училишта наставата ќе продолжат да ја следат 270.000 ученици. Зимскиот распуст траеше три недели.

Почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

А1 On - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Заврши распустот: Учениците од денес повторно на настава

Курир - 21.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денес се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270.000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20.000 ...

Последни подготовки за почетокот на второто полугодие

Н.Македонија - 20.01.2020

Додека учениците ги користат последните денови од зимскиот распуст, наставниците им ги пополнуваат евидентните листови, кои ќе им ги доделат на почетокот на второто полугодие, кое почнува утре.

Последен ден од зимскиот распуст-од утре учениците се враќаат на училиште

Gostivarpress.mk - 20.01.2020

Зимскиот распуст од учебната 2019-2020-та година, завршува утре (21 јануари), кога стартува второто полугодие. Учениците се враќаат во училишните клупи на редовна настава, по тринеделниот одмор од школските обврски.

Почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

Алсат-М - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

Канал5 - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

По три недели одмор - Учениците повторно во школските клупи

Press24 - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Распустот заврши: Учениците утре се враќаат на настава

Курир - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците утре ќе се вратат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270.000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20.000 ...

Почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

Сител - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Учениците се враќаат во училишните клупи, заврши зимскиот распуст

Слободен Печат - 20.01.2020

Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња. По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година.

Почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

Фокус - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Учениците утре се враќаат на настава

iPortal - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците утре ќе се вратат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Учениците во своите клупи, почна второто полугодие

+инфо - 20.01.2020

Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња. По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година.

Почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

Денар - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Учениците утре се враќаат на настава

Локално - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците утре ќе се вратат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270.000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20.000 првачиња.

Денеска почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

ММС - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

Опсервер - 20.01.2020

– По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Од утре повторно во школо

Деца - 20.01.2020

Денеска е последниот ден од зимскиот распуст, утре почнува второт полугодие од учебната 2019/2020 година. Во основните и во средните училишта наставата ќе продолжат да ја следат 270.000 ученици. Зимскиот распуст траеше три недели.

По тринеделен зимски распуст почна второто полугодие

MakPress - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Заврши распустот: Учениците од денеска повторно на настава

Скопје инфо - 21.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денес се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270.000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20.000 ...

Почнува второто полугодие од учебната година

Вечер - 21.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

24Инфо - 21.01.2020

– По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

24 Вести - 21.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Започна второто полугодие од учебната 2019/2020 година

CivilMedia - 21.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

Локално - 21.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Почна второто полугодие

Република - 21.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Почнува второто полугодие од учебната 2019/2020 година

4NEWS - 21.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците денеска се враќаат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.