TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одржана конференцијата „Бизнис без корупција“

Бизнис Вести - 22.01.2021

Конференцијата се одржа како завршен настан во рамки на проектот „Зајакнување на интегритетот и намалување на корупцијата во државниот и приватниот бизнис сектор“ финансиран од Европската Унија и спроведен од Центарот за граѓански комуникации во ...

Корупцијата товар за компаниите, државните претпријатија не сакаат контроли?!

ТВ21 - 22.01.2021

Доколку сакаме успешна економија и функционален бизнис треба да ја искорениме корупцијата. Заклучокот е заеднички и доаѓа како од власта така и од бизнис и невладиниот сектор. Првиот човек кој е задолжен да се бори против корупцијата потсети дека ...

Истражување: Приватните фирми се соочуваат со корупција

Алсат-М - 22.01.2021

Компаниите од приватниот сектор се соочуваат со висок процент на корупција, покажува истражување на невладиниот сектор. Според наодите на документот насловен „Бизнис без корупција“ бизнис секторот индивидуално не може да се справи со овој проблем.

Николовски: Транспарентноста и отчетноста се основата на борбата против корупцијата и криминалот

iPortal - 22.01.2021

Транспарентноста и отчетноста се основата на борбата против корупцијата и криминалот, истакна вицепремиерот за борба против корупција и криминал, за одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски.

Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

Бизнис Вести - 22.01.2021

Компаниите чувствуваат дека корупцијата им пречи во водењето бизнис, особено на оние кои навистина сакаат да се пласираат на пазарот со квалитет и продуктивност, а не преку коруптивни делувања.

Онлајн конференција „Бизнис без корупција”

Бизнис Вести - 22.01.2021

Денеска ќе се одржи онлајн конференцијата „Бизнис без корупција”, која е завршен настан во рамки на проектот „Зајакнување на интегритетот и намалување на корупцијата во државниот и приватниот бизнис сектор”, финансиран од Европската унија и ...

Онлајн конференција „Бизнис без корупција“

Опсервер - 22.01.2021

Денеска ќе се одржи онлајн конференцијата „Бизнис без корупција“, која е завршен настан во рамки на проектот „Зајакнување на интегритетот и намалување на корупцијата во државниот и приватниот бизнис сектор“, финансиран од Европската унија и ...

Онлајн конференција „Бизнис без корупција”

Слободен Печат - 22.01.2021

Д енеска ќе се одржи о нлајн конференцијата „Бизнис без корупција”, која е завршен настан во рамки на проектот „Зајакнување на интегритетот и намалување на корупцијата во државниот и приватниот бизнис сектор”, финансиран од Европската Унија (ЕУ) и ...

Онлајн конференција „Бизнис без корупција“

24 Вести - 22.01.2021

Денеска ќе се одржи онлајн конференцијата „Бизнис без корупција“, која е завршен настан во рамки на проектот „Зајакнување на интегритетот и намалување на корупцијата во државниот и приватниот бизнис сектор“, финансиран од Европската унија и ...

Онлајн конференција „Бизнис без корупција“

MakPress - 22.01.2021

Денеска ќе се одржи онлајн конференцијата „Бизнис без корупција“, која е завршен настан во рамки на проектот „Зајакнување на интегритетот и намалување на корупцијата во државниот и приватниот бизнис сектор“, финансиран од Европската унија и ...

Онлајн конференцијата „Бизнис без корупција“

Скопје инфо - 22.01.2021

Денеска ќе се одржи онлајн конференцијата „Бизнис без корупција“, која е завршен настан во рамки на проектот „Зајакнување на интегритетот и намалување на корупцијата во државниот и приватниот бизнис сектор“, финансиран од Европската унија и ...

Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

Опсервер - 22.01.2021

– Компаниите чувствуваат дека корупцијата им пречи во водењето бизнис, особено на оние кои навистина сакаат да се пласираат на пазарот со квалитет и продуктивност, а не преку коруптивни делувања.

Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

24Инфо - 22.01.2021

– Компаниите чувствуваат дека корупцијата им пречи во водењето бизнис, особено на оние кои навистина сакаат да се пласираат на пазарот со квалитет и продуктивност, а не преку коруптивни делувања.

Компаниите чувствуваат дека корупцијата им пречи во водењето бизнис

MakPress - 22.01.2021

Компаниите чувствуваат дека корупцијата им пречи во водењето бизнис, особено на оние кои навистина сакаат да се пласираат на пазарот со квалитет и продуктивност, а не преку коруптивни делувања.

Борбата против корупцијата е клучна за водењето чесен бизнис

iPortal - 22.01.2021

Компаниите чувствуваат дека корупцијата им пречи во водењето бизнис, особено на оние кои навистина сакаат да се пласираат на пазарот со квалитет и продуктивност, а не преку коруптивни делувања.

Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

Независен - 22.01.2021

Компаниите чувствуваат дека корупцијата им пречи во водењето бизнис, особено на оние кои навистина сакаат да се пласираат на пазарот со квалитет и продуктивност, а не преку коруптивни делувања.

Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

Либертас - 22.01.2021

– Компаниите чувствуваат дека корупцијата им пречи во водењето бизнис, особено на оние кои навистина сакаат да се пласираат на пазарот со квалитет и продуктивност, а не преку коруптивни делувања.

Борбата против корупцијата клучна за водење чесен бизнис

Вечер Прес - 22.01.2021

Компаниите чувствуваат дека корупцијата им пречи во водењето бизнис, особено на оние кои навистина сакаат да се пласираат на пазарот со квалитет и продуктивност, а не преку коруптивни делувања.

Николовски: Институциите мора да покажат ред, дисциплина бидејќи граѓаните имаат право да знаат како се трошат нивните ...

Граѓански збор - 22.01.2021

Транспарентноста и отчетноста се основата на борбата против корупцијата и криминалот, истакна вицепремиерот за борба против корупција и криминал, за одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски.

Николовски: Институциите мора да покажат ред и дисциплина бидејќи граѓаните имаат право да знаат како се трошат нивните ...

Локално - 22.01.2021

Транспарентноста и отчетноста се основата на борбата против корупцијата и криминалот. Инстуциите мора да покажат ред, дисциплина бидејќи граѓаните имаат право да знаат како се трошат нивните пари, објави вицепремиерот за борба против корупција и ...

Конференција „Бизнис без корупција“: Институциите да покажат дисциплина, граѓаните да знаат како им се трошат парите

ММС - 22.01.2021

Регулативи и механизми има, но фали имплементација на политиките за намалување и сузбивање на корупцијата. Борбата против корупцијата мора да бидат резултат на синергија и соработка помеѓу сите засегнати страни – бизнис секторот (приватен и ...

Kонференција „Бизнис без корупција“: Само со сузбивање на корупцијата ќе го поттикнеме економскиот развој

Иновативност - 22.01.2021

Конференцијата се одржа како завршен настан во рамки на проектот „Зајакнување на интегритетот и намалување на корупцијата во државниот и приватниот бизнис сектор“ финансиран од Европската Унија и спроведен од Центарот за граѓански комуникации во ...