TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владејачката гарнитура го губи мнозинството во Комисијата за избори и именувања?

Алсат-М - 29.07.2019

Владејачката гарнитура го загуби мнозинството во Собраниската комисија за избори и именувања. Барем ако се цени според исходот од денешното гласање на кое опозицијата, претставена со ВМРО-ДПМНЕ и БЕСА ги надгласа СДСМ и ДУИ.

ВМРО ДПМНЕ и БЕСА ги надгласаа СДСМ и ДУИ на Комисијата за избори и именувања

Нова ТВ - 29.07.2019

Пратениците на ВМРО ДПМНЕ и на БЕСА ги надгласаа пратениците на СДСМ и на ДУИ во комисијата за избори и именувања со која претседава Илија Димовски, а на која треба да се расправа за Програмскиот совет на МТВ и за избор на членови на Агенцијата за ...

Опозицијата ја надгласа власта во Комисијата за избори и именувања

Сител - 29.07.2019

ВМРО-ДПМНЕ поддржани од пратеникот на Беса, Фадил Зендели ја надгласаа владејачката Комисија за избори и именувања за предлогот на власта денеска да се одложи формирањето на пратенички групи и членови во собраниските комисии поради изменетата ...

Собрание: ВМРО-ДПМНЕ и БЕСА ги надгласаа СДСМ и ДУИ

PressingTV - 29.07.2019

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и БЕСА членови на собраниската комисија за избори и именувања го отфрлија предлогот од власта на денешната седница да се расправа само за двете точки кои се однесуваат на Програмскиот совет на МТВ и за избор на членови на ...

ВМРО-ДПМНЕ и Беса ги надгласаа СДСМ и ДУИ во Собранието

Фактор - 29.07.2019

ВМРО-ДПМНЕ со помош на пратеникот на Беса, Фадил Зендели, ги надгласаа членовите на СДСМ и ДУИ во Комисијата за избор и именување во Собранието, на лија седница требаше да се гласа за промена, односно за нови директори на неколку јавни институции ...

СДСМ и ДУИ надгласани во комисијата за избори и именувања

Независен - 29.07.2019

Фото: Б. Грданоски Веќе речиси два часа не може да почне расправа по точките од дневниот ред на денешната седница на собраниската Комисија за избори и именувања. Барањата на членовите на пратеничката група на СДСМ да се прескокнат дел од точките што ...

Одложено именувањето на новите директори

Слободен Печат - 29.07.2019

Одлужувањето е на барање на пратеничката Ивана Туфегџиќ од СДСМ. Седницата на собраниската Комисија за избор и именување е одложена за половина час, бидејќи владејачкото мнозинство се уште не се усогласило за новите имиња за новите директори и ...

Одложена седницата за именување нови директори наместо „вмровските“

Фактор - 29.07.2019

Владеачкото мнозинство во Собранието ја одложи седницата на Комисијата за избор и именување за половина час бидејќи и натаму се усогласува за тоа кои да бидат директори и нивни заменици во неколку јавни установи на национално ниво, кои во моментов ...

Седници на шест собраниски комисии

Локално - 07.02.2020

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за економски прашања, за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, за одбрана и безбедност, за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, за ...

Владејачката гарнитура го губи мнозинството во Комисијата за избори и именувања?

Курир - 29.07.2019

Владејачката гарнитура го загуби мнозинството во Собраниската комисија за избори и именувања. Барем ако се цени според исходот од денешното гласање на кое опозицијата, претставена со ВМРО-ДПМНЕ и БЕСА ги надгласа СДСМ и ДУИ.

ВМРО ДПМНЕ и БЕСА ги надгласаа СДСМ и ДУИ на Комисијата за избори и именувања

Фокус - 29.07.2019

Пратениците на ВМРО ДПМНЕ и на БЕСА ги надгласаа пратениците на СДСМ и на ДУИ во комисијата за избори и именувања со која претседава Илија Димовски, а на која треба да се расправа за Програмскиот совет на МТВ и за избор на членови на Агенцијата за ...

Опозицијата ја надгласа власта во Комисијата за избори и именувања

Република - 29.07.2019

ВМРО-ДПМНЕ поддржани од пратеникот на Беса, Фадил Зендели ја надгласаа владејачката Комисија за избори и именувања за предлогот на власта денеска да се одложи формирањето на пратенички групи и членови во собраниските комисии поради изменетата ...

ВМРО-ДПМНЕ и БЕСА ги надгласаа СДСМ и ДУИ во комисијата за избори и именувања

Либертас - 29.07.2019

Веќе речиси два часа не може да почне расправа по точките од дневниот ред на денешната седница на собраниската Комисија за избори и именувања, објави „ Незвисен “. Барањата на членовите на пратеничката група на СДСМ да се прескокнат дел од точките ...

Одложена седницата за именување нови директори

Press24 - 29.07.2019

Владеачкото мнозинство во Собранието ја одложи седницата на Комисијата за избор и именување за половина час бидејќи и натаму се усогласува за тоа кои да бидат директори и нивни заменици во неколку јавни установи на национално ниво кои уште ги ...

Закажани седници на шест собраниски комисии

Слободен Печат - 29.07.2019

Собраниската Комисија за европски прашања ќе ги разгледа Извештајот на Европската комисија за 2019 година и дел од Стратегијата за проширување. Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат шест собраниски комисии при што ...

Власта го губи мнозинството во Комисијата за избори и именувања?

Press24 - 29.07.2019

Владејачката гарнитура го загуби мнозинството во Собраниската комисија за избори и именувања судејќи по исходот од денешното гласање на кое опозицијата, претставена со ВМРО-ДПМНЕ и БЕСА ги надгласа СДСМ и ДУИ, пренесе Алсат.

ВМРО ДПМНЕ и БЕСА ги надгласаа СДСМ и ДУИ на Комисијата за избори и именувања

24Инфо - 29.07.2019

ВМРО-ДПМНЕ со помош на пратеникот на Беса, Фадил Зендели, ги надгласаа членовите на СДСМ и ДУИ во Комисијата за избор и именување во Собранието, на чија седница требаше да се гласа за промена, односно за нови директори на неколку јавни институции ...

ВМРО-ДПМНЕ и БЕСА ја надгласаа власта во Комисијата за избори и именувања

Нетпрес - 29.07.2019

ВМРО-ДПМНЕ поддржани од пратеникот на Беса, Фадил Зендели ја надгласаа владејачката Комисија за избори и именувања за предлогот на власта денеска да се одложи формирањето на пратенички групи и членови во собраниските комисии поради изменетата ...

ВМРО-ДПМНЕ и БЕСА ги надгласаа СДСМ и ДУИ во комисијата за избори и именувања

Локално - 29.07.2019

Веќе речиси два часа не може да почне расправа по точките од дневниот ред на денешната седница на собраниската Комисија за избори и именувања, објави „Незвисен“. Барањата на членовите на пратеничката група на СДСМ да се прескокнат дел од точките што ...

Одложена седницата за назначување на нови директори

Република - 29.07.2019

Владеачкото мнозинство во Собранието ја одложи седницата на Комисијата за избор и именување за половина час бидејќи и натаму се усогласува за тоа кои да бидат директори и нивни заменици во неколку јавни установи на национално ниво кои уште ги ...

Седници на шест собраниски комисии

ММС - 29.07.2019

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат шест собраниски комисии при што Комисијата за прашања на изборите и именувањата и Законодавно-правната комисија ќе одржаат по две седници.

Опозицијата ја превзема собраниската Комисија за избори и именувања ?

Магазин - 29.07.2019

ВМРО-ДПМНЕ поддржани од пратеникот на Беса, Фадил Зендели ја надгласаа владејачката Комисија за избори и именувања за предлогот на власта денеска да се одложи формирањето на пратенички групи и членови во собраниските комисии поради изменетата ...

Седници на шест собраниски комисии

Опсервер - 28.12.2020

– Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за одбрана и безбедност, за надворешна политика, за локална самоуправа, за транспорт врски и екологија, за финансирање и буџет и Законодавно-правната комисија.

Седници на шест собраниски комисии

А1 On - 30.07.2019

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седници треба да одржат комисиите за прашањата на избори и именувања, за политички систем и односи меѓу заедниците, за финансирање и буџет, за транспорт врски и екологија, за земјоделство, ...

Седници на шест собраниски комисии

CivilMedia - 30.07.2019

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седници треба да одржат комисиите за прашањата на избори и именувања, за политички систем и односи меѓу заедниците, за финансирање и буџет, за транспорт врски и екологија, за земјоделство, ...

Денеска седници на шест собраниски комисии

Либертас - 29.07.2019

– Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат шест собраниски комисии при што Комисијата за прашања на изборите и именувањата и Законодавно-правната комисија ќе одржаат по две седници.

Седници на шест собраниски комисии

24 Вести - 07.02.2020

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за економски прашања, за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, за одбрана и безбедност, за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, за ...

Седници на шест собраниски комисии

Курир - 28.12.2020

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за одбрана и безбедност, за надворешна политика, за локална самоуправа, за транспорт врски и екологија, за финансирање и буџет и Законодавно-правната комисија.

Шест собраниски комисии денеска ќе одржат седници

MakPress - 29.07.2019

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат шест собраниски комисии при што Комисијата за прашања на изборите и именувањата и Законодавно-правната комисија ќе одржаат по две седници.