TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поради проблеми со системот за навигација, SpaceX го одложи лансирањето на сателитот TESS

USB - 17.04.2018

Компанијата SpaceX одложи лансирање на ракета Falcon 9, со којашто требаше во Земјината Орбита да биде стациониран телескоп на НАСА, што пак, е наменет за лоцира егзопланети со својства какви што има Земјата и потенцијални услови за живот.

Како NASA ќе бара нови планети во вселената?

Кајгана - 16.04.2018

Милиони светови се кријат во темнините на вселената, далеку од нашиот сончев систем. Ние не можеме да ги видиме, но за среќа, NASA ќе направи напори да открие некои од нив со помош на новиот сателит наречен TESS.

Новиот ловец на планети на НАСА во потрага на поблиски светови слични на Земјата

МКД - 16.04.2018

НАСА е подготвена да го лансира вселенското летало вредно 337 милиони долари, со големина на машина за перење, со цел во голема мера да ја прошири човековата потрага на планети надвор од нашиот сончев систем, а пред се оние кои се поблиску и се ...