TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Полесен извоз на млеко, ориз и домати во Србија ќе добие државата со отстапките за српско брашно

Сител - 19.04.2018

Побрз проток на пратки, намалени трошоци и зголемен извоз во Србија е бенфитот за македонските производители со отстапките што ги направи земјава во спорот со српското брашно. Македонските млечни производи по неколку години ќе се најдат на српскиот ...

Николовски: Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките

24 Вести - 19.04.2018

Можно е Македонија, на барање на Србија целосно да ги укине контролните маркички со кои се води евиденција за увозното брашно. Според министерот за земјодлество Николовски, анализите за квалитетот на српското брашно ќе се прават во Србија, а ...

Полесен извоз на ориз и месо ќе донесат отстапките за српското брашно

Телма - 19.04.2018

Пониски трошоци, помалку чекање и олеснети процедури ќе добијат македонските земјоделци при извозот на ориз, месни преработки, домати и јогурт во Србија. Ова се бенефитите кои треба да го добие нашата страна за сметка на отстапките што ги направи за ...

Николовски: Отстапките за брашното бенефит за земјоделството

Алсат-М - 19.04.2018

Отстапките што ги направи Македонија во договорот со Србија за увоз на српското брашно во Македонија, ќе го зголемат извозот на домашни месни и млечни производи, на ориз и на градинарски култури.

МЗШВ: Договорите со Србија нема да го зголемат увозот на брашно во Македонија

Орбис - 19.04.2018

Минатата година увозот на брашно од Србија достигнал 53.000 тони и овие количини не се очекува да се зголемат со потпишување на договорите за унапредување на размената зашто толкава е потребата на македонскиот пазар, соопшти Министерството за ...

Николовски: Можно целосно укинување на маркичките за брашното

Бриф - 19.04.2018

Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Одговарајќи на новинарски прашања по добивањето на техничката помош ...

Полесен извоз на ориз и месо ќе донесат отстапките за српското брашно

Бриф - 19.04.2018

Пониски трошоци, помалку чекање и олеснети процедури ќе добијат македонските земјоделци при извозот на ориз, месни преработки, домати и јогурт во Србија. Ова се бенефитите кои треба да го добие нашата страна за сметка на отстапките што ги направи за ...

МЗШВ: Договорите со Србија нема да го зголемат увозот на брашно во Македонија

24 Вести - 19.04.2018

Минатата година увозот на брашно од Србија достигнал 53.000 тони и овие количини не се очекува да се зголемат со потпишување на договорите за унапредување на размената зашто толкава е потребата на македонскиот пазар, соопшти Министерството за ...

Николовски: Можно целосно укинување на маркичките за брашното

Орбис - 19.04.2018

Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Одговарајќи на новинарски прашања по добивањето на техничката помош ...

МЗШВ: Договорите со Србија нема да го зголемат увозот на брашно во Македонија

МКД - 19.04.2018

Минатата година увозот на брашно од Србија достигнал 53.000 тони и овие количини не се очекува да се зголемат со потпишување на договорите за унапредување на размената зашто толкава е потребата на македонскиот пазар, соопшти Министерството за ...

Николовски: Можно целосно укинување на маркичките за брашното

А1 On - 19.04.2018

Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Одговарајќи на новинарски прашања по добивањето на техничката помош ...

МЗШВ: Договорите со Србија нема да го зголемат увозот на брашно во Македонија

А1 On - 19.04.2018

Минатата година увозот на брашно од Србија достигнал 53.000 тони и овие количини не се очекува да се зголемат со потпишување на договорите за унапредување на размената зашто толкава е потребата на македонскиот пазар, соопшти Министерството за ...

Николовски: Можно целосно укинување на маркичките за брашното

Независен - 19.04.2018

Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Одговарајќи на новинарски прашања по добивањето на техничката помош ...

МЗШВ: Договорите со Србија нема да го зголемат увозот на брашно во Македонија

Алсат-М - 19.04.2018

Минатата година увозот на брашно од Србија достигнал 53.000 тони и овие количини не се очекува да се зголемат со потпишување на договорите за унапредување на размената зашто толкава е потребата на македонскиот пазар, соопшти Министерството за ...

Николовски: Можно целосно укинување на маркичките за брашното

Телма - 19.04.2018

Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Одговарајќи на новинарски прашања по добивањето на техничката помош ...

МЗШВ: Договорите со Србија нема да го зголемат увозот на брашно во Македонија

Канал5 - 19.04.2018

Минатата година увозот на брашно од Србија достигнал 53.000 тони и овие количини не се очекува да се зголемат со потпишување на договорите за унапредување на размената зашто толкава е потребата на македонскиот пазар, соопшти Министерството за ...

Николовски: Маркичките за српско брашно можеби целосно ќе бидат укинати

Н.Македонија - 19.04.2018

Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Одговарајќи на новинарски прашања по добивањето на техничката помош ...

МЗШВ: Договорите со Србија нема да го зголемат увозот на брашно во Македонија

Телма - 19.04.2018

Минатата година увозот на брашно од Србија достигнал 53.000 тони и овие количини не се очекува да се зголемат со потпишување на договорите за унапредување на размената зашто толкава е потребата на македонскиот пазар, соопшти Министерството за ...

Можно целосно укинување на маркичките за брашното

Локално - 19.04.2018

Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Одговарајќи на новинарски прашања по добивањето на техничката помош ...

МЗШВ: Договорите со Србија нема да го зголемат увозот на брашно во Македонија

Либертас - 19.04.2018

Минатата година увозот на брашно од Србија достигнал 53.000 тони и овие количини не се очекува да се зголемат со потпишување на договорите за унапредување на размената зашто толкава е потребата на македонскиот пазар, соопшти Министерството за ...

Николовски: Можно целосно укинување на маркичките за брашното

Либертас - 19.04.2018

Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Одговарајќи на новинарски прашања по добивањето на техничката помош ...

МЗШВ: Договорите со Србија нема да го зголемат увозот на брашно во Македонија

iPortal - 19.04.2018

Mинатата година увозот на брашно од Србија достигнал 53.000 тони и овие количини не се очекува да се зголемат со потпишување на договорите за унапредување на размената зашто толкава е потребата на македонскиот пазар, соопшти Министерството за ...

Маркичките за брашното пред укинување

+инфо - 19.04.2018

Агенцијата за храна и ветеринарство веќе воспостави нов систем на контрола, коридор при влезот на пратки со што надзорот е засилен. Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот ...

Можно целосно укинување на маркичките за српското брашно

Нова ТВ - 19.04.2018

Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Одговарајќи на новинарски прашања по добивањето на техничката помош ...

Македонските мелничари го извлекоа подебелиот крај – можно е целосно укинување на маркичките за брашно

Република - 19.04.2018

Наместо да ги заштити домашните мелничари со контрола на увозот на брашно, македонската влада им задава финансиски удар, форсирајќи го увозот, на сметка на домашното производство. Сето тоа под превезот и изговорот за подобрување на добрососедските ...

Поевтино брашно од Србија, маркичките се укинуваат

Фактор - 19.04.2018

Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Одговарајќи на новинарски прашања по добивањето на техничката помош ...

Решение за трговската војна: Можно е целосно укинување на маркичките за увоз на српско брашно

еМагазин - 19.04.2018

Можно е целосно укинување на маркичките за увоз на српско брашно, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Според него со меморандумот меѓу Македонија и Србија што треба да биде потпишан до 30 јули ...