TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија и вечерва се гуши- Во Куманово и скопско Лисиче и вечерва не се дише

Press24 - 17.02.2020

Според мерните станици, Скопје и вечерва загадено. Најзагаден град во Македонија вечерва е Куманово со измерени 388 микрограми на метар кубен. На вторто место е Кавадарци, а потоа скопско Лисиче со измерени 252 микрограми на метар ...

Македонија и вечерва се гуши- еве каде е најзагадено (ФОТО)

Курир - 17.02.2020

Во Македонија и вечерва е загадено. Граѓаните повторно се гушат. Мерните станици за квалитет на воздухот повторно се обоија во црвено. Според нив, најзагаден град во моментов е Куманово со измерени 427 микрограми на метар кубен.

Сè што треба да знаете за ПМ-10 честичките: Зошто хируршките маски не нè заштитуваат од загадениот воздух?

Кафе пауза - 16.02.2020

Не е новост дека воздухот е загаден во повеќе градови и еден од показателите е високата концентрација на ПМ-10 честичките. Издвојуваме 6 работи што треба да ги знаете за овој загадувач: ПМ-10 честичките се именувани според нивната големина – тие ...

Сè што треба да знаете за ПМ-10 честичките: Зошто хируршките маски не нè заштитуваат од загадениот воздух?

Пулс24 - 17.02.2020

Не е новост дека воздухот е загаден во повеќе градови и еден од показателите е високата концентрација на ПМ-10 честичките. Сè што треба да знаете за ПМ-10 честичките: Зошто хируршките маски не нè заштитуваат од загадениот воздух? Издвојуваме 6 ...