TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Брисел препорача продолжување на забраната за влез во ЕУ до 15-ти мај

Алсат-М - 09.04.2020

Европската комисија побара од земјите членки на ЕУ да ја продолжат забраната за влез во ЕУ на државјани на трети земји до 15 мај за да се спречи ширењето на коронаvirusot. „Комисијата повикува на координиран пристап од сите земји-членки на ЕУ и ...

Коронавирус: Кога и како можат да бидат укинати ограничувањата во земјите на ЕУ?

Локално - 09.04.2020

ЕУ препорачува забавување на рестриктивните мерки воведени заради брзото ширење на Ковид-19. Според Брисел, процесот треба да биде строго контролиран и да трае неколку месеци. „Секое олабавување на ограничувањата за излегувања и собири несомнено ќе ...

ЕК повикува на продолжување на забраната зе влез во ЕУ до 15-ти мај

Нетпрес - 08.04.2020

Европската комисија ги повика земјите членки во средаа да ги продолжат ограничувањата за влез во Европската унија од трети земји за сите помалку важни патувања до 15-ти мај, за да се сузбие можноста од ширење на пандемијата на коронавирусот.

Европската Комисија предлага границите да останат затворени до 15. мај

Канал5 - 08.04.2020

Европската Комисија денес ги повика земјите-членки да ги продолжат ограничувањата за влез во ЕУ од трети земји за сите помали патувања до 15-ти мај, со цел да се спречи можноста за ширење на коронавирус.

ЕУ-министрите за финансии без договор го прекинаа состанокот за економските мерки

Р.С.Европа - 08.04.2020

Европските влади не успеаа денеска да се согласат за мерките за помош на економијата за време на пандемијата на коронавирусот, прекинувајќи го состанокот на министрите за финансии на земјите-членки на ЕУ, кои се судрија околу условите за помош и ...

Европската комисија предлага европските граници да останат затворени до 15 мај

МКД - 08.04.2020

Европската комисија ги повика денес земјите членки да го ограничат влезот во ЕУ од трети земји за сите помалку важни патувања до 15 мај, со цел да се спречи можноста за ширење на пандемијата на коронавирусот.

Брисел препорача продолжување на забраната за влез во ЕУ до 15-ти мај

Р.С.Европа - 09.04.2020

Европската комисија побара од земјите членки на ЕУ да ја продолжат забраната за влез во ЕУ на државјани на трети земји до 15 мај за да се спречи ширењето на коронаvirusot. „Комисијата повикува на координиран пристап од сите земји-членки на ЕУ и ...

Нема патување во ЕУ најмалку до 15 мај

Република - 09.04.2020

Европската комисија побара од земјите членки на ЕУ да ја продолжат забраната за влез во ЕУ на државјани на трети земји до 15 мај за да се спречи ширењето нa вирусот. „Комисијата повикува на координиран пристап од сите земји-членки на ЕУ и Шенген, со ...

Брисел препорача продолжување на забраната за влез во ЕУ до 15-ти мај

Тера - 09.04.2020

Европската комисија побара од земјите членки на ЕУ да ја продолжат забраната за влез во ЕУ на државјани на трети земји до 15 мај за да се спречи ширењето на коронаvirusot. „Комисијата повикува на координиран пристап од сите земји-членки на ЕУ и ...