TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Pokemon“ повторно му носи успех на „Nintendo“

Денар - 26.11.2022

Најновиот хит на „Nintendo“ за конзолата „Switch“ е најголемото деби на компанијата на која било платформа, со 10 милиони продажби на глобално ниво само во првите три дена, пишува „Bloomberg“.

Први информации за конзолата „PlayStation 6“

Денар - 25.11.2022

По објавувањето на новите генерации на „PlayStation“ и „Xbox“, можевме да прочитаме во некои медиуми дека тие можеби се последните гејмерски конзоли од овој тип што ќе бидат претставени од „Sony“ и „Microsoft“.

PlayStation 6: Протекоа првите информации

Телефони.мк - 25.11.2022

Аналитичарите предвидуваат дека иднината на пазарот со видео игри му припаѓа на стримингот, но тоа значи дека нема да има потреба од купување на скап хардвер, затоа што целата процесорска и графичка функција ќе се извршува со помош на cloud .

Индустријата за забава во автомобилите: Првиот автомобил на Sony ќе има вградена конзола за игри Playstation 5?!

Додај Гас - 24.11.2022

Првиот автомобил од Sony и Honda се очекува во 2025 година Се чини дека новата идеја на маркетинг експертите и инженерите во автомобилската индустрија е да внесат што повеќе забава во автомобилите. Ако не за возачот, тогаш барем за патниците.