TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ИФАБ ќе разговара за правилото „пет замени“ и зголемување на паузата за полувреме

Gol.mk - 28.10.2021

Одборот на Меѓународната фудбалска асоцијација (ИФАБ) даде предлог до сите натпреварувања да се задржи правилото „пет измени“ и во иднина. Оваа новина во фудбалската игра беше воведена за време на пандемијата, со цел да се заштитат фудбалерите, ...

Петте замени стануваат постојани од следната сезона?

Точка - 27.10.2021

Според британскиот „Тајмс“, правилото за пет замени во еден натпревар, кое беше донесено за време на пандемијата на КОВИД-19, ќе стане постојано од следната сезона. ИФАБ, Интернационалниот борд кој ги поставува правилата на фудбалската игра, ја ...

Речиси сигурно трајно остануваат петте замени

Локално - 27.10.2021

Петте замени да останат за постојано. Овој предлог е даден за време на актуелниот состанок на Бордот на Меѓународната фудбалска асоцијација (ИФАБ), кој може да ги промени правилата на фудбалот.