TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Малолетен затвореник тепан во охридски затвор-омбудсманот го открил тоа што пратениците не го виделе во посета три дена ...

Телма - 22.07.2019

Нема доволно пари, нема доволно персонал, нема добра храна и соодветна лекарска грижа, но нема ниту тортура, ова се заклучоците на анкетната собраниска комисија која засилена со невладини претставници извршила визита на три затвори во државата.

Пратениците сметаат дека повеќе пари ќе помогнат во надминување на лошата состојба во затворите

Канал5 - 22.07.2019

Во затворите владее корупција, а инволвирани се и службени лица, истакна заменичката Народен правобранител, Васка Бајрамовска Мустафа, на јавната расправа во Собранието за состојбата со човековите права.

Условите во затворите недостоинствени – по еден чувар на 80 престапници

Алфа - 22.07.2019

Ниту гинеколог, ниту стоматолог, ниту пак соодветен стручен кадар – лицата кои издржуваат казна затвор мака мачат да добијат соодветна здравствена услуга, алармираат од канцеларијата на Народниот правобранител.

Македонските затвори пренатрупани и без доволно пари

Р.С.Европа - 22.07.2019

Казнено-поправните домови немаат доволно париимаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Независен - 22.07.2019

Фото: Б. Грданоски Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар - одајата „Б1“ каде што е снимен култниот филм „Тетовирање“ не е ...

Сител - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Слободен Печат - 22.07.2019

Ова се дел од заклучоците на работната група на собраниската Постојана комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот. Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

А1 On - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Локално - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

24Инфо - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Press24 - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Пратеници со денови биле во шок од затворите, Рахиќ им порача „тек да ја видите Шутка“

+инфо - 22.07.2019

Директорот на затворот „Скопје“ Есад Рахиќ на пратениците кои говореа дека не можат неколку денови да се соземат од шокот кој го доживеале при посетата на затворите, им порача да дојдат да ги посетата „Ц“ и „Б“ блоковите во „Шутка“ и дека тој шок, ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Опсервер - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Рахиќ: Затворите во Македонија се во иста состојба како и кога се снимаше „Тетовирање“

MakPress - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Затворите во државава се пренатрупани, без пари и професионален кадар, недостасува храна…

Либертас - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...