TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сенатот на САД го потврди првиот Афроамериканец за министер за одбрана

Канал5 - 22.01.2021

Американскиот Сенат денеска ја потврди кандидатурата на претседателот Џо Бајд, пензионираниот генерал Лојд Остин, да биде министер за одбрана, првиот Афроамериканец на оваа функција. 100-члениот Сенат убедливо го одобри со 90 гласа „за“ и два ...

Сенатот го потврди именувањето на Лојд Остин за шеф на Пентагон

Опсервер - 22.01.2021

Американскиот Сенат го потврди денеска со мнозинство гласови именувањето на поранешниот генерал Лојд Остин за министер за одбрана на САД, со што ќе стане првиот Афроамериканец кој ќе го предводи Пентагон.

Лојд Остин ќе биде новиот американски државен секретар за одбрана

Канал5 - 22.01.2021

Лојд Остин ќе биде новиот американски државен секретар за одбрана. Конгресот контролиран од демократите без никакви проблеми ја донесе одлуката потребна за потврда на Остин за министер за одбрана.

Бајден одбра пензиониран генерал за нов министер за одбрана

Локално - 22.01.2021

Новиот министер за одбрана во администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден ќе биде пензионираниот генерал Лојд Џеј Остин, кој беше командант на американските сили на Блискиот исток за време на претседателот Барак Обама, и тој е првиот ...

Генералот во пензија Лојд Остин ќе биде новиот американски државен секретар за одбрана

Опсервер - 22.01.2021

– Нов министер за одбрана во администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден ќе биде пензионираниот генерал Лојд Џеј Остин, кој беше командант на американските сили на Блискиот исток за време на владата на претседателот Барак Обама, и тој е ...

Сенатот одобри Лојд Остин да биде на чело на Пентагон

А1 On - 22.01.2021

Нов министер за одбрана во администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден ќе биде пензионираниот генерал Лојд Џеј Остин, кој беше командант на американските сили на Блискиот исток за време на владата на претседателот Барак Обама, и тој е ...

Генералот во пензија Лојд Остин ќе биде новиот американски државен секретар за одбрана

24Инфо - 22.01.2021

Нов министер за одбрана во администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден ќе биде пензионираниот генерал Лојд Џеј Остин, кој беше командант на американските сили на Блискиот исток за време на владата на претседателот Барак Обама, и тој е ...

Генералот во пензија Лојд Остин ќе биде новиот американски државен секретар за одбрана

Либертас - 22.01.2021

– Нов министер за одбрана во администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден ќе биде пензионираниот генерал Лојд Џеј Остин, кој беше командант на американските сили на Блискиот исток за време на владата на претседателот Барак Обама, и тој е ...

Генералот во пензија Лојд Остин ќе биде новиот американски државен секретар за одбрана

Слободен Печат - 22.01.2021

Нов министер за одбрана во администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден ќе биде пензионираниот генерал Лојд Џеј Остин, кој беше командант на американските сили на Блискиот исток за време на владата на претседателот Барак Обама, и тој е ...

Лојд Остин ќе биде новиот американски државен секретар за одбрана

+инфо - 22.01.2021

Конгресот контролиран од демократите без никакви проблеми ја донесе одлуката потребна за потврда на Остин за министер за одбрана Нов министер за одбрана во администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден ќе биде пензионираниот генерал Лојд ...

Генералот во пензија Лојд Остин ќе биде новиот американски државен секретар за одбрана

MakPress - 22.01.2021

Нов министер за одбрана во администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден ќе биде пензионираниот генерал Лојд Џеј Остин, кој беше командант на американските сили на Блискиот исток за време на владата на претседателот Барак Обама, и тој е ...

САД: Пензионираниот генерал Лојд Остин за нов државен секретар за одбрана

Денешен - 22.01.2021

Нов министер за одбрана во администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден ќе биде пензионираниот генерал Лојд Џеј Остин, кој беше командант на американските сили на Блискиот исток за време на владата на претседателот Барак Обама, и тој е ...

Сенатот го потврди именувањето на Лојд Остин за шеф на Пентагон

24Инфо - 22.01.2021

Американскиот Сенат го потврди денеска со мнозинство гласови именувањето на поранешниот генерал Лојд Остин за министер за одбрана на САД, со што ќе стане првиот Афроамериканец кој ќе го предводи Пентагон.

Сенатот го потврди именувањето на Лојд Остин за шеф на Пентагон

Денешен - 22.01.2021

Американскиот Сенат го потврди денеска со мнозинство гласови именувањето на поранешниот генерал Лојд Остин за министер за одбрана на САД, со што ќе стане првиот Афроамериканец кој ќе го предводи Пентагон.

Сенатот го потврди именувањето на генералот Остин за шеф на Пентагон

Слободен Печат - 22.01.2021

Американскиот Сенат го потврди денеска со мнозинство гласови именувањето на поранешниот генерал Лојд Остин за министер за одбрана на САД, со што ќе стане првиот Афроамериканец кој ќе го предводи Пентагон.

Сенатот го потврди именувањето на Лојд Остин за шеф на Пентагон

MakPress - 22.01.2021

Американскиот Сенат го потврди денеска со мнозинство гласови именувањето на поранешниот генерал Лојд Остин за министер за одбрана на САД, со што ќе стане првиот Афроамериканец кој ќе го предводи Пентагон.

Сенатот го потврди именувањето на Лојд Остин за шеф на Пентагон

А1 On - 22.01.2021

Американскиот Сенат го потврди денеска со мнозинство гласови именувањето на поранешниот генерал Лојд Остин за министер за одбрана на САД, со што ќе стане првиот Афроамериканец кој ќе го предводи Пентагон.