TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Amazon продава наци-меморабилија

IT.mk - 11.07.2018

Amazon помага за ширење на нацизмот и притоа си заработува. Компанијата продава производи со наци ознаки, вклучувајќи, слики, облека, накит, реплики на воена опрема и слично. Дополнително, некои групи продаваат и музика и книги кои ја „величат“ ...

На „Амазон“ се продаваат производи со неонацистичка тематика

Макфакс - 11.07.2018

Според еден извештај, електронскиот аукциски портал „Амазон“ им помага на групите што шират омраза да продаваат стока со нацистичка тематика од која тие заработуваат. Студијата покажа дека многу од групите што шират омраза ја продале својата стока ...

На „Амазон“ се продаваат производи со неонацистичка тематика

USB - 12.07.2018

Според еден извештај, електронскиот аукциски портал „Амазон“ им помага на групите што шират омраза да продаваат стока со нацистичка тематика од која тие заработуваат. Студијата покажа дека многу од групите што шират омраза ја продале својата стока ...