TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФУТУРИСТИЧКИ ВОЗ: Патување во лебдечки капсули! (ВИДЕО)

Кумановски м. - 11.05.2021

Во пустината северно од Лас Вегас, во подножјето на планините се протега метална цевка што може еден ден да направи револуција во патувањето. Станува збор за цевка долга 500 метри на полигонот DevlLoop каде што луѓето се превезуваа за прв пат во ...

ВИДЕО: Се тестира футуристички воз- ќе патуваме ли во лебдечки капсули?

Иновативност - 11.05.2021

Во пустината северно од Лас Вегас, метална цевка се протега во подножјето на планините што може еден ден да направи револуција во патувањата. Станува збор за цевка долга 500 метри на полигонот DevlLoop каде што луѓето се превезуваа за прв пат во ...

Се тестира футуристички воз- ќе патуваме ли во лебдечки капсули? (ВИДЕО)

Канал5 - 10.05.2021

Во пустината северно од Лас Вегас, метална цевка се протега во подножјето на планините што може еден ден да направи револуција во патувањата. Станува збор за цевка долга 500 метри на полигонот DevlLoop каде што луѓето се превезуваа за прв пат во ...

Hyperloop - кога најбрзо ќе „летаме“ во вакуумски цевки?

Кајгана - 10.05.2021

Научниците се надеваат дека наскоро ќе превезуваат луѓе во вакуумски цевки со брзина поголема од 1.000 километри на час. Во пустината северно од Лас Вегас, се протега цевка долга 500 метри од полигонот за тест ДевлЛуп, каде што првпат се реализираше ...

Футуристички воз: Патувања во лебдечки магнетни капсули

Тера - 10.05.2021

Компанијата Вирџин Хиперлуп, чиј партнер е и Вирџин Групацијата на Ричард Брансон, развива технологија за патнички капсули кои ќе се движат со брзина до 1.200 километри на час низ скоро вакумски тунели со помош на магнетна левитација.