TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кина има најмногу војници, Русија најмногу тенкови, но кој има најголема сајбер моќ?

Press24 - 18.09.2020

Кина има најмногу војници, Русија најмногу тенкови, а САД најмодерни сателити. Но кој е најмоќен во сајбер светот? Повторно одговорот на ова прашање е САД. Буџетот на оваа земја за сајбер безбедност за фискална 2020 година изнесува над 17 милијарди ...

Кина има најмногу војници, Русија тенкови, а кој најмногу вложува во сајбер моќта?

Точка - 18.09.2020

Кина има најмногу војници, Русија најмногу тенкови, а Америка најмодерни сателити. Но, кој има најголема сајбер моќ? Повторно, одговорот на ова прашање е - САД. Буџетот на оваа земја за сајбербезбедност за фискалната 2020-та година изнесувал повеќе ...