TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонците од Голо Брдо три дена немаат струја, снежното невреме ги отсече од светот

Слободен Печат - 23.01.2022

Македонците во областа Голо Брдо на албанско-македонската граница и оваа зима се соочуваат со проблеми по обилните снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег од пред неколку дена, кој создаде покривка од над 40 ...

МАКЕДОНЦИТЕ ОД ГОЛО БРДО ОТСЕЧЕНИ ОД СВЕТОТ Три дена трае борбата со снегот

+инфо - 23.01.2022

По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, тие веќе трет ден по ред се отсечени од светот. Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни ...

Македонците во Голо Брдо завеани и без струја три дена

360 степени - 23.01.2022

Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, а ...

Македонците во Голо Брдо на албанско-македонска граница завеани со снег, три дена немаат струја

Zoom - 23.01.2022

Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, а ...

Македонците во Голо Брдо завеани и без струја три дена

Независен - 23.01.2022

Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, а ...

Три дена завеани и без струја Македонците во Голо Брдо

Република - 23.01.2022

Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, а ...

Селата со Македонци во Голо Брдо три дена без струја завеани со снег

МКД - 23.01.2022

Во областа Голо Брдо, од другата страна на западната македонска граница, во Албанија, веќе трет ден селата населени претежно со Македонци, се без струја и завена од снег, на места со дебелина од 40 сантиметри.

Македонците од Голо Брдо завеани и без струја

Фокус - 23.01.2022

Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, тие ...

МАКЕДОНЦИТЕ ОД ГОЛО БРДО ОТСЕЧЕНИ ОД СВЕТОТ: Три дена трае борбата со снегот

Курир - 23.01.2022

Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, тие ...

Македонците во Голо Брдо на албанско-македонска граница завеани со снег, три дена немаат струја

24Инфо - 23.01.2022

Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, а ...

Македонците во Голо Брдо трет ден по ред се отсечени од светот поради снег

Нетпрес - 23.01.2022

Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, тие ...

Поради снежните наноси Македонците во Голо Брдо веќе трет ден се отсечени

Фактор - 23.01.2022

Македонците во областа Голо Брдо, на албанско – македонската граница п о последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, веќе трет ден се отсечени од светот. „Дополнителен проблем е и недостигот на електрична енергија присутен веќе трет дена.

Македонците во Голо Брдо завеани и без струја три дена

Lider - 23.01.2022

Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, а ...

Македонците во Голо Брдо завеани и без струја три дена

Вечер Прес - 23.01.2022

Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, а ...

Македонците во Голо Брдо завеани и без струја три дена

MakPress - 24.01.2022

Македонците во областа Голо, на албанско – македонска граница и оваа зима не ги одминаа проблемите со кои се соочуваат по обилни снежни врнежи, по кои е познат овој планински регион. По последниот снег, чија дебелина надминува 40 сантиметри, а ...