TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По Facebook и LinkedIn, споделени податоци и од ClubHouse

IT.mk - 12.04.2021

Темата која се повторува последниве десет дена е објава на податоци од друштвени мрежи. Последна жртва на овие напади е најновата аудио друштвена мрежа ClubHouse. SQL база на податоци со 1,3 милиони корисници на ClubHouse е бесплатно достапна на ...

Хакери пробиле 1,3 милиони корисници на Clubhouse и објавиле информации

Телефони.мк - 11.04.2021

Личните податоци на 1,3 милиони корисници од Clubhouse се објавени на интернет од хакери, објави CyberNews. Информацијата се појавила прво на популарен хакерски форум во мрежата. Лозинките на корисниците наводно се уште не се излезени од ...

Лични податоци на 500 милиони корисници на LinkedIn завршија на dark web

Акцент - 11.04.2021

LinkedIn, платформа која служи за барање работа, призна дека се украдени лични податоци од профили на повеќе од 500 милиони корисници. Кражбата ја откри веб-сајтот CyberNews во чиј извештај пишува дека се украдени лични податоци на корисници, како ...

Хакери објавија информации за 1,3 милиони корисници на Clubhouse

Кајгана - 11.04.2021

Непознати хакери ги објавија податоците на 1,3 милиони корисници на социјалната мрежа Clubhouse, соопшти интернет порталот CyberNews. Информацијата се појави на популарен форум меѓу хакерите во мрежата.

Лични податоци на 500 милиони корисници на LinkedIn завршија на dark web

Кајгана - 10.04.2021

LinkedIn, платформа која служи за барање работа, призна дека се украдени лични податоци од профили на повеќе од 500 милиони корисници. Кражбата ја откри веб-сајтот CyberNews во чиј извештај пишува дека се украдени лични податоци на корисници, како ...