TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска избор на ректор на УКИМ, ќе гласаат 1.419 професори, асистенти...

МКД - 30.05.2023

На 23 факултети и пет институти во состав на УКИМ денеска од 12 до 14 часот ќе се спроведе тајно гласање за избор на ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за мандатниот период 16 септември 2023 - 15 септември 2026 година.

УКЛО Битола потпишан Договор за соработка со Универзитетот од Кожани, Грција (фото)

Битола Њуз

Атанас Кочов: УКИМ не смее да биде третиран како и другите универзитети

Press24

Димитар Ташковски: Мојата визија за УКИМ е современ, отворен и истражувачки универзитет

Независен

Нобеловецот Ден Шехтман промовиран во почесен професор на УКЛО

Факултети

Атанас Кочов, кандидат за ректор на УКИМ: Кога ќе проработи Одборот за евалуација, дури тогаш ќе има квалитет во високото образование

Пари

Интервју со проф. д-р Христина Спасевска: УКИМ ќе има квалитетни студиски програми, меѓународно препознатливи, подготвени да одговорат на потребите на компаниите

Опсервер

Мета Пари Опсервер Независен

Поништен огласот за избор на нов ректор на Универзитетот во Тетово

Локално - 29.05.2023

Според соопштението на Одделението за протокол и односи со јавноста на Универзитетот во Тетово, Сенатот на универзитетот одржал седница на 29 мај 2023 и донел одлука за поништување на тековниот оглас за избор на ректор, објавен на 18 мај 2023, и ...

Поради притисоци од „трети страни“ Универзитетот во Тетово го поништи огласот за избор на ректор

MakPress

Универзитетот во Тетово го поништи огласот за избор на ректор и ќе објави нов

Во Центар

Тетовскиот универзитет го поништи огласот за избор на ректор

МКД

Универзитетот во Тетово го поништи огласот за избор на ректор и ќе објави нов

А1 On

Универзитетот во Тетово го поништи огласот за избор на ректор и ќе објави нов

24Инфо

Државниот тетовски универзитет го поништи огласот за ректор, за да се избира „без притисоци од јавноста“

Слободен Печат

Република

Ректор, колку тоа гордо звучи…

Пари - 29.05.2023

Може ли изборот на ректор на еден од универзитетите да биде почеток на промените во државата? Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Северна Македонија Утре, најстариот универзитет кај нас „Св. Кирил и Методиј“ ќе добие нов ректор.

Ректор, колку тоа гордо звучи…

Фактор

Рeктор, колку тоа гордо звучи...

МКД