TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фармерите бараат и рестораните да декларираат какво месо користат

Сител - 20.03.2019

Од Асоцијацијата на земјоделци бараат меленото месо да се декларира не само во малопродажба туку и во угостителските објекти, а тоа да важи и за секаков вид на месо. Потрошувачот, според нив треба да знае дали месото е замрзнато или свежо, а на тој ...

АХВ: Правилник за квалитет на мелено месо, подготовки од месо и производи од месо

Бизнис Инфо - 20.03.2019

Фото: Pixabay Агенцијата за храна и ветеринарство ( АХВ ) им излезе во пресрет на операторите со храна преработувачи со месо и донесе нов подзаконски акт – Правилник за барањата во однос на квалитетот на меленото месо, подготовки од месо и производи ...

Каков вкус има пилешкото месо произведено во лабораторија?

Кајгана - 19.03.2019

Пилешките нагети обично имаат прилично лоша репутација – најчесто немате поим со какво месо се полнети, многу е веројатно дека содржат адитиви, а доколку не ви сметаат овие работи, тогаш можеби ќе ви смета тоа што за да се направат, некое животно ...

Шаклев: Во угостителските објекти најмногу се користи замрзнато месо, а се продава по цена како да е свежо

Локално - 19.03.2019

Новиот Правилник за мелено месо е добар, но треба да се донесе и правилник за декларирање месо во угостителските објекти, вели претседателот на Асоцијацијата на земјоделци, Ефтим Шаклев. Ова е едно барањата што минатата година ги испорача ...

Шаклев: Во угостителските објекти најмногу се користи замрзнато месо, а се продава по цена како да е свежо

Опсервер - 19.03.2019

Новиот Правилник за мелено месо е добар, но треба да се донесе и правилник за декларирање месо во угостителските објекти, вели претседателот на Асоцијацијата на земјоделци, Ефтим Шаклев. Ова е едно барањата што минатата година ги испорача ...

Во угостителските објекти најмногу се користи замрзнато месо, а се продава по цена како да е свежо

Скопје инфо - 20.03.2019

Новиот Правилник за мелено месо е добар, но треба да се донесе и правилник за декларирање месо во угостителските објекти, вели претседателот на Асоцијацијата на земјоделци, Ефтим Шаклев. Ова е едно барањата што минатата година ги испорача ...