TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денес е Света Злата Мегленска – симбол на истрајност и пожртвуваност за Христијанската вера

Опсервер - 26.10.2021

Света Злата била родена во селото Слатино – Мегленско во Егејска Македонија. Таа била ќерка на сиромашни родители, а поседувала извонредна убавина уште од мала, мудрост и кроткост. Еден ден кога излегла по вода, ја пресретнал синот на еден од ...

Денеска е Св. новомаченица Злата Мегленска

4NEWS - 26.10.2021

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 13 октомври. Света Злата беше родум од село Слатино, Мегленско во Егејска Македонија, од сиромашни родители. Еднаш, кога беше излегла по вода, ја пресретнаа некои бесрамни Турци и ја ...

Денеска е Св. Злата Мегленска

Press24 - 26.10.2021

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 13 октомври. Света Злата беше родум од село Слатино, Мегленско во Егејска Македонија, од сиромашни родители. Еднаш, кога беше излегла по вода, ја пресретнаа некои бесрамни Турци и ја ...

Се празнува Св. новомаченица Злата Мегленска

Курир - 26.10.2021

Света Злата беше родум од село Слатино, Мегленско во Егејска Македонија, од сиромашни родители. Еднаш, кога беше излегла по вода, ја пресретнаа некои бесрамни Турци и ја одвлекоа во својата куќа.

Денеска се празнува Св. новомаченица Злата Мегленска

Скопје24 - 26.10.2021

Света Злата беше родум од село Слатино, Мегленско во Егејска Македонија, од сиромашни родители. Еднаш, кога беше излегла по вода, ја пресретнаа некои бесрамни Турци и ја одвлекоа во својата куќа.

ДЕНЕСКА Е СВ. ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА: Татко ми е Господ Исус Христос, мајка ми е Богородица, а браќа и сестри ми се ...

Денешен - 26.10.2021

Денеска е 13 октомври според стар стил и се слави Св. великомаченичка Злата Мегленска. Родена е во селото Слатина, во Мегленската област, од сиромашни селски родители, коишто имаа уште три ќерки.

Денес се празнува Светата великомаченичка Злата Мегленска

Слободен Печат - 26.10.2021

Родена е во селото Слатина, во Мегленската област, од сиромашни селски родители, коишто имаа уште три ќерки. Света Злата беше кротка и побожна девојка, мудра со Христовата мудрост и златна не само по име туку и по богобојазливото срце.