TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Microsoft ќе ги замени новинарите со вештачка интелигенција

Иновативност - 01.06.2020

Microsoft ќе ги замени со вештачка интелигенција десетиците новинари коишто работат на веб страницата на компанијата и автоматиризаните системи ќе одлучуваат кои написи ќе бидат објавени. За изборот на написите од разни медиуми и на фотографиите, ...

Microsoft ги заменува новинарите кои работат во MSN и Microsoft News со вештачка интелигенција

Smartportal - 01.06.2020

Содржината која се прикажува на сервисите од Microsoft веќе нема да биде избирана од страна на луѓе, а тоа ќе почне да го прави вештачката интелигенција Иако мора да постои одреден степен на автоматизација при прикажувањето на статиите кај ...

Microsoft ќе ги замени новинарите со вештачка интелигенција

Телефони.мк - 01.06.2020

Microsoft ќе замени десетици новинари со вештачка интелигенција, кои работат на веб страницата на Microsoft. Со тоа компанијата ќе го автоматизира системот кој сам ќе одлучува кои текстови ќе бидат објавени.

Гигантот оди чекор понапред – ги менува новинарите со вештачка интелигенција

Точка - 01.06.2020

Над 10-на професионалци кои што работат на веб-страници за компаниите, ќе останат без работа. Моментално, за изборот на статиите и фотографиите на медиумите, како и за креирање на страницата MSN, задолжени се новинарите, но наскоро тоа би можело да ...

Веб-страницата на „Мајкрософт“ ги заменува новинарите со вештачка интелигенција

Факултети - 01.06.2020

Десетици новинари што работат на веб-страницата на „Мајкрософт“ ќе бидат заменети со вештачка интелигенција и автоматизиран систем ќе одлучува кои статии ќе бидат објавени. На вработените што ги одржувале страниците за вести на Ем-ес-ен на ...

„Мајкрософт“ ќе ги замени новинарите со роботи

Макфакс - 30.05.2020

Десетиците новинари кои работат на веб страницата, „Мајкрософт“ ќе ги замени со вештачка интелигенција и автоматски системи ќе одлучат кои статии ќе бидат објавени, пишува Би-Би-Си. Новинарите во моментов се одговорни за избор на статии од различни ...

„Мајкрософт“ заменува новинари со – роботи

Либертас - 30.05.2020

Мајкрософт ќе замени десетици новинари со автоматски системи за избор на вести на веб-страницата МСН, јавија медиуми од САД и Велика Британија. Преземањето на стории од други медиуми и избор на наслови и фотографии на страницата МСН во моментот го ...

Microsoft ќе ги замени новинарите со вештачка интелигенција

Нетпрес - 30.05.2020

Американскиот технолошки гигант „Microsoft“ десетиците новинари коишто работат на неговата веб-страница ќе ги замене со вештачка интелигенција и автоматизираните системи ќе одлучуваат кои написи ќе бидат објавувани, пишува во саботата BBC.

„Мајкрософт“ заменува новинари со – роботи

MakPress - 30.05.2020

Мајкрософт ќе замени десетици новинари со автоматски системи за избор на вести на веб-страницата МСН, јавија медиуми од САД и Велика Британија. Преземањето на стории од други медиуми и избор на наслови и фотографии на страницата МСН во моментот го ...

„Мајкрософт“ заменува новинари со – роботи

Frontline - 30.05.2020

Мајкрософт ќе замени десетици новинари со автоматски системи за избор на вести на веб-страницата МСН, јавија медиуми од САД и Велика Британија. Преземањето на стории од други медиуми и избор на наслови и фотографии на страницата МСН во моментот го ...

Microsoft заменува новинари со роботи

Кајгана - 30.05.2020

Microsoft ќе замени десетици новинари со автоматски системи за избор на вести на веб-страницата MSN, јавија медиуми од САД и Обединетото Кралство. Преземањето на стории од други медиуми и избор на наслови и фотографии на страницата MSN во моментот ...

Microsoft заменува новинари со роботи

USB - 30.05.2020

Microsoft ќе замени десетици новинари со автоматски системи за избор на вести на веб-страницата МСН, јавија медиуми од САД и Велика Британија. Преземањето на стории од други медиуми и избор на наслови и фотографии на страницата МСН во моментот го ...

„Мајкрософт“ заменува новинари со роботи

Вечер Прес - 30.05.2020

Мајкрософт ќе замени десетици новинари со автоматски системи за избор на вести на веб-страницата МСН, јавија медиуми од САД и Велика Британија. Преземањето на стории од други медиуми и избор на наслови и фотографии на страницата МСН во моментот го ...

„Мајкрософт“ заменува новинари со роботи

Сител - 30.05.2020

Мајкрософт ќе замени десетици новинари со автоматски системи за избор на вести на веб-страницата МСН, јавија медиуми од САД и Велика Британија. Преземањето на стории од други медиуми и избор на наслови и фотографии на страницата МСН во моментот го ...

„Мајкрософт“ ќе ги замени новинарите со роботи

Точка - 30.05.2020

Десетиците новинари кои работат на веб страницата, „Мајкрософт“ ќе ги замени со вештачка интелигенција и автоматски системи ќе одлучат кои статии ќе бидат објавени, пишува Би-Би-Си. Новинарите во моментов се одговорни за избор на статии од различни ...

„Мајкрософт” заменува новинари со – роботи

Бизнис Вести - 30.05.2020

Мајкрософт ќе замени десетици новинари со автоматски системи за избор на вести на веб-страницата МСН, јавија медиуми од САД и Велика Британија. Преземањето на стории од други медиуми и избор на наслови и фотографии на страницата МСН во моментот го ...

„Мајкрософт“ заменува новинари со роботи

iPortal - 30.05.2020

Мајкрософт ќе замени десетици новинари со автоматски системи за избор на вести на веб-страницата МСН, јавија медиуми од САД и Велика Британија. Преземањето на стории од други медиуми и избор на наслови и фотографии на страницата МСН во моментот го ...

Мајкрософт новинарите ги заменува со машини

Кумановски м. - 01.06.2020

„Мајкрософт“ ќе замени десетици новинари кои работат на веб-страницата на „Мајкрософт“ со вештачка интелигенција и автоматизираните уреди ќе одлучат кои статии ќе бидат објавени, пишува ББС.