TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што не смеете да пребарувате на Интернет?

Кафе пауза - 14.11.2019

Повеќето од нас се навикнати на Гугл да пребаруваат одговори на најразлични прашања – од рецепти до медицински совети и онлајн банкарство. Gadgets Now открива дека на Гугл никогаш не треба да пребарувате вакви веб-страници.

„Хром“ подготви „орден на срамот“ за веб-страниците што се многу бавни

Факултети - 14.11.2019

„Гугл“ тестира посебна икона што ќе се појавува исклучиво ако веб-страницата се вчитува многу бавно на „Хром“. Така, „Хром“ ќе ѝ даде беџ на веб-страницата што ќе биде премногу бавна. - Ова ќе има многу форми, а ние планираме да експериментираме со ...

Google ќе ги oбележува сајтовите кои бавно се вчитуваат

Кајгана - 13.11.2019

Google експериментира со новата ознака која на пребарувачот Chrome ќе ги обележува сајтовите кои бавно се вчитуваат. Тимот на Chrome објаснува дека во иднина пребарувачот ќе ги идентификува сајтовите кои бавно се вчитуваат и ќе ги oбележи со јасна ...

Google собира здравствен податоци од своите корисници

IT.mk - 13.11.2019

Google има здравствени податоци од милиони пациенти од 21 држава во САД. Податоците компанијата ги прибирала скришум и за ова не биле свесни ниту лекарите ниту пациентите, откри Wall Street Journal .

Гугл ќе ги обележува спорите веб сајтови

Канал5 - 13.11.2019

Гугл експериментира со нова ознака која во Хром пребарувачот треба да ги обележи сајтовите кои споро се очитуваат. Пребарувачот во иднина ќе има можност и да идентификува сајтови кои на корисниците им се отвораат брзо или споро и да ги обележи со ...

Гугл прави свој здравствен картон

Локално - 13.11.2019

Американскиот гигант Гугл се здружи со еден од најголемите здравствени системи во САД заради собирање на податоци за лична здравствена заштита на милиони луѓе. Попрецизно ќе имаат свој картон на пациенти.

Зошто не треба да гуглате симптоми на болест?

Студенти - 13.11.2019

Двајца од пет луѓе се убедуваат дека боледуваат од тешка болест откако за своите симптоми го прашале д-р. Гугл. Дали сте и вие помеѓу нив? Истражувањето во кое учестуваа 2.000 возрасни луѓе, покажа дека дури 43 проценти од нив пребаруваат на Google ...

Гугл тајно собира здравствени податоци за корисниците

Кумановски м. - 13.11.2019

Гугл тајно собрал податоци за пациентите од 21 држава на САД во име на компанијата „Ascension“, најголемиот здравствен систем во Соединетите држави, за проектот „Најтингејл“, објави Вол Стрит Журнал.

Google тајно ги собира здравствените податоци на Американците

USB - 13.11.2019

Компанијата Google, наизглед без дозвола, собира детални здравствени информации од милиони граѓани на САД, пишува „Вол Стрит Журнал“. Според угледниот весник, моќната компанија не ги информирала граѓаните односно пациентите, ниту нивните лекари за ...

Гугл собира лични здравствени податоци од милиони Американци

Курир - 13.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

Google ќе ги обележува бавните сајтови во Chrome

USB - 13.11.2019

Google експериментира со нова значка, која во веб прегледникот Chrome би требало да ги обележува сајтовите кои бавно се вчитуваат. Блог постот на тимот на Chrome објаснува дека во иднина прелистувачот ќе може да идентификува страници што брзо или ...

Не барајте симптоми по Гугл, може „навистина“ да се појават

Panacea.mk - 12.11.2019

Авторите на истражувањето велат дека нема ништо лошо во тоа да се биде информиран, но не треба да се избрзува со заклучоците Е дно поново истражување во кое учестувале 2 000 возрасни личности покажало дека дури 43 проценти од учесниците пребаруваат ...

Гугл собира лични здравствени податоци од милиони Американци

+инфо - 13.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

Гугл собира лични здравствени податоци од милиони Американци

Вечер Прес - 13.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

Гугл собира лични здравствени податоци од милиони Американци

Либертас - 13.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

Гугл собира лични здравствени податоци од милиони Американци

Опсервер - 13.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

Гугл ќе ги обележува спорите веб сајтови

Студенти - 13.11.2019

Пребарувачот во иднина ќе има можност и да идентификува сајтови кои на корисниците им се отвораат брзо или споро и да ги обележи со јасни ознаки. Ваквиот начин на обележување може да биде во разни форми, а тимот на Гулг планира да ги испробува преку ...

Зошто не треба да гуглате симптоми на болест?

Вистина.мк - 13.11.2019

Двајца од пет луѓе се убедуваат дека боледуваат од тешка болест откако за своите симптоми го прашале д-р. Гугл. Дали сте и вие помеѓу нив? Истражувањето во кое учестуваа 2.000 возрасни луѓе, покажа дека дури 43 проценти од нив пребаруваат на Google ...

Гугл собира лични здравствени податоци од милиони Американци

MakPress - 13.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

САД: Гугл без дозвола „изгугла“ лични здравствени податоци од милиони Американци

Денешен - 13.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

Гугл собира лични здравствени податоци од милиони Американци

А1 On - 14.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

Што не смеете да пребарувате на Интернет?

Студенти - 14.11.2019

Повеќето од нас се навикнати на Гугл да пребаруваат одговори на најразлични прашања – од рецепти до медицински совети и онлајн банкарство. Gadgets Now открива дека на Гугл никогаш не треба да пребарувате вакви веб-страници.