TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Биро за развој на образование демантира дека химната е исфрлена од образовниот систем

AKO - 13.09.2019

Македонската химна, како и досега, е дел од образовниот систем и не се точни информациите дека таа е исфрлена од образовниот ситем во основно училиште, ги демантира Бирото за развој на образование написите на некои портали дека наводно,химната нема ...

Биро за образование: Химната се учи во прво, второ и петто одделение

Вечер Прес - 13.09.2019

Изучувањето и пеењето на химната се дел од наставните програми за прво одделение по наставните предмети Општество и Музичко образование. Во петто одделение учениците преку интегрирани активности по Општество, Музичко и Ликовно образование „ги ...

Биро за образование: Химната се учи во прво, второ и петто одделение

МКД - 13.09.2019

Изучувањето и пеењето на химната се дел од наставните програми за прво одделение по наставните предмети Општество и Музичко образование. Во петто одделение учениците преку интегрирани активности по Општество, Музичко и Ликовно образование „ги ...

Химната не е тргната од наставните програми, тврди Бирото за развој на образованието

Либертас - 13.09.2019

Со химната на Република Северна Македонија учениците се запознаваат уште во прво одделение по наставните предмети општество и музичко образование, како и во петто одделение, каде што јасно стои во наставната програма по општество дека учениците ...

Македонската химна не е исфрлена од образовниот систем

Република - 13.09.2019

Македонската химна, како и досега, е дел од образовниот систем и не се точни информациите дека таа е исфрлена од образовниот ситем во основно училиште. Бирото за развој на образованието ги демантира написите дека наводно, химната нема повеќе да се ...

ОМД против бришењето на химната „Денес над Македонија“ од школските учебници

МКД - 13.09.2019

Обединета македонска дијаспора (ОМД) ја осудува владината одлука за вадење на македонската химна од школските учебници по основно образование. Химната е значаен столб на државноста, и изучувањето на државната химна во основните училишта суштински ги ...

Во новите учебници ја нема химната, но има песнички со Северна Македонија

Скопје1 - 13.09.2019

По уставните измени, од Министерството за образование објаснуваат дека е донесена нова програма, па на пример химната на Македонија по музичко образование нема да се учи, туку децата ќе учат песни од етничките заедници во земјава.

Уставни измени, нови учебници, химната ја нема, има песнички со Северна Македонија

МКД - 12.09.2019

По уставните измени, од Министерството за образование објаснуваат дека е донесена нова програма, па на пример химната на Македонија по музичко образование нема да се учи, туку децата ќе учат песни од етничките заедници во земјава.

Да ја избришеш химната од учебник е исто како на првачиња да им забраниш да ја изучуваат македонската азбука

Република - 12.09.2019

Да се откажеш од химната на својата татковина, да ја избришеш од учебник е исто како да им ја забраниш на првачињата да ја изучуваат македонската азбука, коментира на Фејсбук Владимир Блажев – Панчо од ДНК.

ДЈ Панчо: Моите деца ГОРДО ќе ја пеат и научат химната на МАКЕДОНИЈА од почеток до крај

Опсервер - 11.09.2019

Да се откажеш од химната на својата татковина, да ја избришеш од учебник е исто како да им ја забраниш на првачињата да ја изучуваат македонската азбука. Јас за моите деца сум сигурен дека ќе ги научам и воспитам да ги почитуваат сите луѓе без оглед ...

Химната не е тргната од наставните програми, тврди Бирото за развој на образованието

Деца - 11.09.2019

Со химната на Република Северна Македонија учениците се запознаваат уште во прво одделение по наставните предмети општество и музичко образование, како и во петто одделение, каде што јасно стои во наставната програма по општество дека учениците ...

Химната сепак останува во наставната програма

365 - 11.09.2019

Од Бирото за развој на образованието излегоа со соопштение во кое ги негираат дезинформациите дека химната била забранета да се изучува во основното образование. Учениците уште со самиот почеток на своето образовани (во прво одделение) ги изучуваат ...

ПАНЧО ОД ДНК: Да ја избришеш химната од учебник е исто како на првачиња да им забраниш да ја изучуваат македонската ...

Денешен - 11.09.2019

Да се откажеш од химната на својата татковина, да ја избришеш од учебник е исто како да им ја забраниш на првачињата да ја изучуваат македонската азбука, коментира на Фејсбук, Владимир Блажев, познат како Панчо од ДНК.

Биро за развој на образование демантира дека химната е исфрлена од образовниот систем

Бриф - 13.09.2019

Македонската химна, како и досега, е дел од образовниот систем и не се точни информациите дека таа е исфрлена од образовниот ситем во основно училиште, ги демантира Бирото за развој на образование написите на некои портали дека наводно,химната нема ...

ОМД: Прво погрешната интонација, а второ иземањето на химната од школските учебници, се прабат ли напори кон менување ...

Скопје1 - 13.09.2019

Обединета македонска дијаспора (ОМД) ја осудува владината одлука за вадење на македонската химна од школските учебници по основно образование. Химната е значаен столб на државноста, и изучувањето на државната химна во основните училишта суштински ги ...

Панчо од ДНК: Да ја избришеш химната од учебник е исто како на првачиња да им забраниш да ја изучуваат македонската ...

Курир - 11.09.2019

Да се откажеш од химната на својата татковина, да ја избришеш од учебник е исто како да им ја забраниш на првачињата да ја изучуваат македонската азбука, коментира на Фејсбук, Владимир Блажев, познат како Панчо од ДНК.