TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Парафискалните давачки го исцицаа бизнисот

+инфо - 11.06.2018

Бизнисмените очекуваат прво да се создаде регистар на давачки, а потоа да се направи анализа кои од нив се оправдани, а кои не. Според нив, дополнително е потребна и поголема контрола на моменталната висина на овие давачки и на одлуките за ...

Неоданочените и парафискалните давачки како оптоварување на правните субјекти во Македонија

Академик - 11.06.2018

Денеска Стопанската комора на Македонија одржа прес-конференција на тема „Неоданочените и парафискалните давачки како оптоварување на правните субјекти во Македонија“. „Познат е фактот дека со рамниот данок, односно кај основните даноци (данок на ...

Стопанската комора на Македонија со препораки за унапредување на системот за јавни приходи

CivilMedia - 11.06.2018

Системот на сите јавни приходи во Македонија да биде строго уреден и секогаш под клучен надзор од Министерството за финансии. Потребна е реформа на комплетната законска и подзаконска регулатива која е поврзана со неданочни и парафискални давачки и ...

Наплатува кој како ќе стигне: Државата го товари бизнисот со давачки

Фактор - 11.06.2018

Државата преку Министерството за финансии да контролира која државна институција каква и колкава давачка наплатува и зошто ја воведува, бараат стопанствениците кои тврдат дека во последните години значително пораснале неданочните и парафискални ...

Стопанската комора на Македонија со препораки за унапредување на системот за јавни приходи

Локално - 11.06.2018

Системот на сите јавни приходи во Македонија да биде строго уреден и секогаш под клучен надзор од Министерството за финансии. Потребна е реформа на комплетната законска и подзаконска регулатива која е поврзана со неданочни и парафискални давачки и ...

Стопанската комора на Македонија со препораки за унапредување на системот за јавни приходи

А1 On - 11.06.2018

Системот на сите јавни приходи во Македонија да биде строго уреден и секогаш под клучен надзор од Министерството за финансии. Потребна е реформа на комплетната законска и подзаконска регулатива која е поврзана со неданочни и парафискални давачки и ...

Стопанската комора на Македонија со препораки за унапредување на системот за јавни приходи

Press24 - 11.06.2018

Системот на сите јавни приходи во Македонија да биде строго уреден и секогаш под клучен надзор од Министерството за финансии. Потребна е реформа на комплетната законска и подзаконска регулатива која е поврзана со неданочни и парафискални давачки и ...

Стопанската комора на Македонија со препораки за унапредување на системот за јавни приходи

Сител - 11.06.2018

Системот на сите јавни приходи во Македонија да биде строго уреден и секогаш под клучен надзор од Министерството за финансии. Потребна е реформа на комплетната законска и подзаконска регулатива која е поврзана со неданочни и парафискални давачки и ...