TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ССНМ: Пандемијата силно ги погоди новинарите, на 62% од испитаните ситуацијата им влијае врз менталното здравје

+инфо - 03.07.2020

Пандемијата силно ја погоди медиумската индустрија во земјава. Новинарските куќи се принудени да носат тешки одлуки: Kој ќе остане, а кој ќе си оди? Новинарите се соочуваат со финансиски, психолошки, социјални, но и етички и професионални проблеми ...

ССНМ: Новинарите и медиумските работници стравуваат од корона вирусот, но и од губење на работата

Опсервер - 03.07.2020

Скопје, 2 јули 2020 () – Пандемијата силно ја погоди медиумската индустрија во земјава. Новинарските куќи се принудени да носат тешки одлуки: Kој ќе остане, а кој ќе си оди? Новинарите, пак, се соочуваат со финансиски, психолошки, социјални, но и ...

УНЕСКО со поддршка за наградените меѓукои и ТВ21 за најдобри новинарски приказни

ТВ21 - 02.07.2020

Во рамките на проектот финансиран од ЕУ, Унапредување на довербата во медиумите во Југоисточна Европа и Турција – Фаза 2, Советот за медиуми етика на Северна Македонија (СЕММ) ги објави победниците на конкурсот „Најдобри новинарски приказни“, ...

Новинарите и медиумски работници во земјава следните денови ќе бидат тестирани на ковид-19

360 степени - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Како што соопштија од Министерството за здравство, причина е ...

Новинарите и медиумските работници бесплатно ќе се тестираат за ковид-19

Сакам да кажам - 02.07.2020

Новинарите и медиумските работници во наредните денови бесплатно ќе бидат тестирани на ковид-19, соопшти Министерството за здравство. Бесплатниот скрииниг е на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), откако кај нив било пријавено дека ...

Бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за Ковид-19

ТВ21 - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Новинарите ќе добијат бесплатни тестови на коронавирус

Макфакс - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници на Ковид-19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Филипче: Бесплатен скрининг за новинарите и медиумските работници на Ковид-19

Локално - 02.07.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче објави дека на денешната средба со Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), договорено е во наредните денови да се организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за Ковид-19.

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за Ковид-19

Република - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

МЗ и ЗНМ: Бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за Ковид-19

Press24 - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Новинарите и медиумските работници ќе добијат бесплатни тестови за коронавирус

А1 On - 02.07.2020

Министерството за здравство соопшти дека на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за Ковид – 19.

Новинарите на бесплатен скрининг за коронавирусот

+инфо - 02.07.2020

Целта е да се опфатат најмалку 500 новинари и медиумски работници во првиот круг во период од 3 дена, а во зависност од исходот на ова соодветно ќе се планира скринингот и во вториот круг - велат од Министерството.

Бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19

Телма - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Позитивни на Ковид во националните медиуми – започнува скрининг на новинарите и медиумските работници

ММС - 02.07.2020

Бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19 за во наредните денови најави дека ќе организира Министерството за здравство. Скринингот се спроведува на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), откако во ...

Новинарите ќе добијат бесплатни тестови за коронавирус

Вечер - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за Ковид-19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за КОВИД-19

Опсервер - 02.07.2020

Скопје, 2 јули 2020 () – Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19.

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за КОВИД-19

Сител - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за КОВИД-19

Бриф - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Новинарите и медиумски работници ќе бидат бесплатно тестирани на коронавирусот

МКД - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за ковид – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Филипче: Бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за ковид-19.

Либертас - 02.07.2020

Венко Филипче пред 6 мин. · На денешната средба со Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) договоривме во наредните денови да организираме бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за ковид-19.

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за КОВИД-19

24Инфо - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Новинарите ќе добијат бесплатни тестови за коронавирус

MTM - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за Ковид-19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за КОВИД-19

Либертас - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Новинарите ќе добијат бесплатни тестови за корона вирус

Независен - 02.07.2020

Фото: Б. Грданоски Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за Ковид-19.

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за КОВИД-19

Канал5 - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за Ковид-19

iPortal - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за КОВИД-19

Вечер Прес - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Новинарите ќе добијат бесплатни тестови за коронавирус

Точка - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за Ковид-19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за корона вирус

Фокус - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Новинарите ќе добијат бесплатни тестови за коронавирус

Н.Македонија - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за ковид-19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за COVID-19

Кајгана - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за COVID-19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Скрининг за коронавирус на новинари по барање на ЗНМ

+инфо - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за ковид- 19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за КОВИД-19

Frontline - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Новинарите ќе добијат бесплатни тестови за КОВИД 19

Скопје1 - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за Ковид-19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за Ковид-19

Нова ТВ - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Најавен скрининг за коронавирус на новинари и медиумски работници

Gostivarpress.mk - 02.07.2020

Новинарите и медиумските работници во идниот период ќе бидат опфатени со бесплатен скрининг за корона, најави Министерството за здравство. „Во последниот период новинарите и медиумските работници кои известуваат на терен за активностите на ...

Бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за Ковид-19

4NEWS - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

По барање на ЗНМ ќе се спроведе скрининг за коронавирус на новинари

Радио МОФ - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. „Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Ќе се спроведе скрининг за коронавирус на новинарите и медиумските работници

Kumanovo News - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Ќе се спроведе скрининг за коронавирус на новинарите

OhridNews - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Во последниот период новинарите и медиумските работници кои ...

Новинарите и медиумските работници ќе бидат бесплатно тестирани за Ковид преку скрининг програма

MakPress - 02.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Сопствениците на медиуми дури на 22 отсто од вработените не им обезбедиле заштитна опрема

Локално - 03.07.2020

Во време на пандемијата новинарството како професија, заедно со медицинскиот персонал и полицијата, е една од најризичните професии во однос на изложеноста на коронавирусот. Досега во нашата земја починаа двајца медиумски работници.За тоа колку ...

ССНМ: Новинарите и медиумските работници стравуваат од корона вирусот, но и од губење на работата

Фокус - 03.07.2020

Пандемијата силно ја погоди медиумската индустрија во земјава. Новинарските куќи се принудени да носат тешки одлуки: Kој ќе остане, а кој ќе си оди? Новинарите, пак, се соочуваат со финансиски, психолошки, социјални, но и етички и професионални ...

ССНМ: Новинарите и медиумските работници стравуваат од коронавирусот, но и од губење на работата

Нова ТВ - 03.07.2020

Пандемијата силно ја погоди медиумската индустрија во земјава. Новинарските куќи се принудени да носат тешки одлуки: Kој ќе остане, а кој ќе си оди? Новинарите, пак, се соочуваат со финансиски, психолошки, социјални, но и етички и професионални ...

Ќе се прави скрининг на новинари и медиумски работници за КОВИД-19

Скопје инфо - 03.07.2020

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19. Скринингот ќе биде спроведен во два круга.

Намалување на платите и губење на работното место, новинарите се соочуват со финансиски, психолошки и социјални ...

Слободен Печат - 03.07.2020

Пандемијата силно ја погоди медиумската индустрија во земјава. Новинарските куќи се принудени да носат тешки одлуки: Kој ќе остане, а кој ќе си оди? Новинарите, пак, се соочуваат со финансиски, психолошки, социјални, но и етички и професионални ...

ССНМ: Новинарите и медиумските работници стравуваат од корона вирусот, но и од губење на работата

24Инфо - 03.07.2020

Пандемијата силно ја погоди медиумската индустрија во земјава. Новинарските куќи се принудени да носат тешки одлуки: Kој ќе остане, а кој ќе си оди? Новинарите, пак, се соочуваат со финансиски, психолошки, социјални, но и етички и професионални ...

КОВИД-19 И МЕДИУМИТЕ: Двајца ги загубија животите, а многумина новинари работата и егзистенцијата

Денешен - 03.07.2020

Пандемијата силно ја погоди медиумската индустрија во земјава. Новинарските куќи се принудени да носат тешки одлуки: Кој ќе остане, а кој ќе си оди? Новинарите, пак, се соочуваат со финансиски, психолошки, социјални, но и етички и професионални ...

ССНМ: Новинарите и медиумските работници стравуваат од корона вирусот, но и од губење на работата

А1 On - 03.07.2020

Пандемијата силно ја погоди медиумската индустрија во земјава. Новинарските куќи се принудени да носат тешки одлуки: Kој ќе остане, а кој ќе си оди? Новинарите, пак, се соочуваат со финансиски, психолошки, социјални, но и етички и професионални ...

ССНМ: Пандемијата дури на 62 отсто од новинарите и медиумските работници им влијае на менталното здравје

МКД - 03.07.2020

Пандемијата силно ја погоди медиумската индустрија во земјава. Новинарските куќи се принудени да носат тешки одлуки: Kој ќе остане, а кој ќе си оди? Новинарите, пак, се соочуваат со финансиски, психолошки, социјални, но и етички и професионални ...