TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Конгресот го потврди назначувањето на новиот амбасадор на САД во Скопје

Р.С.Европа - 24.05.2019

Конгресот на САД го потврди именувањето на Кејт Мери Брнс за нов амбасадор во Северна Македонија. Брнс е дипломат веќе 26 години. Како амбасадор во земјава доаѓа по нејзината функција заменик шеф на мисијата на САД во Атина.

Сенатот на САД го потврди наследникот на Џес Бејли

Фокус - 24.05.2019

Сенатот на САД на вчерашното гласање ја потврди Кејт Мари Барнс за нова амбасадорка во земјава на местото на Џес Бејли. Се работи за дипломат од кариера, која досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина.

Сенатот ја потврди новата американска амбасадорка Кејт Мари Брнс

Сакам да кажам - 24.05.2019

Сенатот на САД ја потврди Кејт Мари Брнс за нова амбасадорка во Северна Македонија на вчерашното гласање, објавено е на официјлната веб страна на Конгресот. Брнс e дипломат од кариера и досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина, каде што ...

Конгресот го изгласа новиот амбасадор на САД во Скопје

Фактор - 24.05.2019

Кејт Мари Брнс е изгласана како нова амбасадорка на САД во Скопје која ќе дојде на местото на Џес Бејли, објавено е на официјлната веб страна на Конгресот. Станува збор за дипломат од кариера а досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина.

Сенатот ја потврди новата американска амбасадорка во Скопје

+инфо - 24.05.2019

Американскиот Сенат го потврди именувањето на Кејт Мери Брнс за нов амбасадор во Северна Македонија. Брнс е дипломат веќе 26 години, а како амбасадор во земјава доаѓа по нејзината функција заменик шеф на мисијата на САД во Атина.

Сенатот го потврди назначувањето на нов амбасадор на САД: Која е Кејт Брнс

Нова ТВ - 24.05.2019

Сенатот на САД го потврди именувањето на Кејт Мери Брнс за нов амбасадор во Северна Македонија. Брнс е дипломат веќе 26 години. Како амбасадор во земјава доаѓа по нејзината функција заменик шеф на мисијата на САД во Атина.

Американскиот Сенат го потврди наследникот на Џес Бејли

ТВ21 - 24.05.2019

На вчерашното гласање Сенатот на САД ја потврди Кејт Мари Барнс за нова амбасадорка во земјава на местото на Џес Бејли. Барнс до сега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина. -Северна Македонија ќе напредува со унапредување на човековите права, ...

Конгресот ја потврди Кејт Mари Брнс како нов амбасадор на САД во Mакедонија

Канал5 - 24.05.2019

Сенатот на САД ја потврди кејт Mари Брнс за нова амбасадорка во Mакедонија, објавено е на официјлната веб страна на Kонгресот. Брнс e дипломат од кариера и досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Aтина, a претходно беше постојан претставник на ...

Сенатот на САД го потврди наследникот на Џес Бејли

Press24 - 24.05.2019

Сенатот на САД ја потврди Кејт Мари Брнс за нова амбасадорка во Македонија на вчерашното гласање, објавено е на официјлната веб страна на Конгресот. Брнс e дипломат од кариера и досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина, каде што дојде во ...

Американскиот Конгрес го изгласа новиот амбасадор на САД во Скопје

1tv - 24.05.2019

Кејт Мари Брнс е изгласана како нова амбасадорка на САД во Скопје која ќе дојде на местото на Џес Бејли, објавено е на официјлната веб страна на Конгресот. Станува збор за дипломат од кариера а досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина.

Конгресот го потврди назначувањето на новиот амбасадор на САД во Скопје

Бриф - 24.05.2019

Конгресот на САД го потврди именувањето на Кејт Мери Брнс за нов амбасадор во Северна Македонија. Брнс е дипломат веќе 26 години. Како амбасадор во земјава доаѓа по нејзината функција заменик шеф на мисијата на САД во Атина.

Сенатот ја потврди новата американска амбасадорка Кејт Мари Брнс која ќе го замени Бејли

ММС - 24.05.2019

Сенатот на САД на вчерашното гласање ја потврди Кејт Мари Барнс за нова амбасадорка во земјава на местото на Џес Бејли. Се работи за дипломат од кариера, која досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина.

Нова амбасадорка во Македонија е Кејт Мари Брнс, потврди Сенатот на САД

Пулс24 - 24.05.2019

На вчерашното гласање кое е објавено на официјлната веб страна на Конгресот Сенатот на САД ја потврди Кејт Мари Брнс за нова амбасадорка во Македонија. Брнс e дипломат од кариера и досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина, каде што дојде ...

Конгресот ja изгласа новaта амбасадорка на САД за Македонија

Нетпрес - 24.05.2019

Кејт Мари Брнс е изгласана како нова амбасадорка на САД во Скопје која ќе дојде на местото на Џес Бејли, објавено е на официјлната веб страна на Конгресот. Станува збор за дипломат од кариера а досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина.

Сенатот ја потврди новата американска амбасадорка Кејт Мери Брнс во Скопје

Слободен Печат - 24.05.2019

Досегашниот американски амбасадор Џес Бејли од функцијата си замина во февруари. Американскиот Сенат го потврди именувањето на Кејт Мери Брнс за нов амбасадор во Северна Македонија. Брнс е дипломат веќе 26 години, а како амбасадор во земјава доаѓа ...

Сенатот на САД го потврди новиот амбасадор во земјава

Алсат-М - 24.05.2019

Сенатот на САД ја потврди Кејт Мари Брнс за нова амбасадорка во земјава, на местото на Џес Бејли. Таа e дипломат од кариера и досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина. Сè уште не е познато кога новата амбасадорка на САД ќе дојде на ...

Конгресот го изгласа новиот амбасадор на САД во Скопје

24Инфо - 24.05.2019

Кејт Мари Брнс е изгласана како нова амбасадорка на САД во Скопје која ќе дојде на местото на Џес Бејли, објавено е на официјлната веб страна на Конгресот. Станува збор за дипломат од кариера а досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина.

Американскиот Сенат го потврди наследникот на Џес Бејли во Македонија

Курир - 24.05.2019

Американскиот Сенат го потврди именувањето на Кејт Мери Брнс за нов амбасадор во Северна Македонија. Брнс е дипломат веќе 26 години, а како амбасадор во земјава доаѓа по нејзината функција заменик шеф на мисијата на САД во Атина.

Изгласан наследникот на Бејли – новиот амбасадор на САД во земјава е Кејт Мари Брнс

Скопје1 - 24.05.2019

Кејт Мари Брнс е изгласана како нова амбасадорка на САД во Скопје која ќе дојде на местото на Џес Бејли, објавено е на официјлната веб страна на Конгресот. Станува збор за дипломат од кариера а досега беше заменик шеф на мисијата на САД во Атина.