TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Здружението Социо-културен простор Тетово остана без простории

24Инфо - 26.11.2022

Здружението Социо-културен простор Тетово и Општината неделава повторно за недоразбирањата околу просториите во поранешно Радио Тетово комуницираат преку медиумите откако тоа се правеше и во октомври.

Волонтерите од СКЦ – Тетово обвинуваат дека вработени од Општината им ја смениле бравата од просториите

Радио МОФ - 26.11.2022

Тетовските волонтери од Социо-културниот центар (СКЦ-Тетово) вчера не можеле да влезат во просториите каде што ги вршат своите активности откако им била променета бравата на влезната врата на објектот.

„Спејс Тетово“ да поднесе барање за да го користи просторот за конкретни активности, велат од Општината откако им ја ...

360 степени - 25.11.2022

Од невладината организација, пак, велат дека во доверба дале клуч од просторот на Општината бидејќи била организирана изложба. Таа траела од понеделник (21 ноември) до денеска (25 ноември), но наместо да го добијат клучот назад, во текот на минатата ...

(ВИДЕО) „Спејс Тетово“ не може да влезат во просториите, им ја промениле бравата откако го дале клучот на Општината за ...

360 степени - 25.11.2022

Станува збор за просториите на поранешниот објект на Радио Тетово, кои со години беа напуштени. Волонтерите со помош на белгиска организација во 2018 г. го ревитализираа просторот и го претворија во социјален-културен центар.

Повторно се судрија невладината „Спејс“ и општина Тетово

Алсат-М - 25.11.2022

Повторно се судрија невладината „Спејс“ и општина Тетово. Членовите на ова здружение денеска се пожалија дека претставници на општината им ја смениле бравата на влезната врата. До тоа дошло откако претходно вработените во општината го побарале ...

(ВИДЕО) „Спејс Тетово“ не може да влезат во просториите, им ја промениле бравата откако го дале клучот на Општината за ...

Либертас - 25.11.2022

Станува збор поранешниот објект на Радио Тетово, кој со години беше напуштен. Волонтерите со помош на белгиска организација во 2018 г. го ревитализираа просторот и го претворија во социјален-културен центар.

Здружението Социо-културен простор Тетово остана без простории

Канал5 - 26.11.2022

Здружението Социо-културен простор Тетово и Општината неделава повторно за недоразбирањата околу просториите во поранешно Радио Тетово комуницираат преку медиумите откако тоа се правеше и во октомври.

Здружението Социо-културен простор Тетово остана без простории

Во Центар - 26.11.2022

Здружението Социо-културен простор Тетово и Општината неделава повторно за недоразбирањата околу просториите во поранешно Радио Тетово комуницираат преку медиумите откако тоа се правеше и во октомври.

Здружението Социо-културен простор Тетово остана без простории

Вечер Прес - 26.11.2022

Здружението Социо-културен простор Тетово и Општината неделава повторно за недоразбирањата околу просториите во поранешно Радио Тетово комуницираат преку медиумите откако тоа се правеше и во октомври.