TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Курир - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Европската опсерваторија за суша: Сушите ќе бидат посилни, почести и подолги

Макфакс - 10.08.2022

Најлоша суша во Европа во последните децении ги погодува домаќинствата, фабриките, земјоделците и транспортот низ целиот континент, додека експертите предупредуваат дека посувите зими и потоплите лета предизвикани од глобалното затоплување значат ...

Делови од Европа страдаат од суша, во Велика Британија прогнозите се дека ќе трае до октомври

Frontline - 09.08.2022

Велика Британија се подготвува за сушен период што би можел да трае до октомври годинава, при што се предвидува дека нивоата на реките ќе бидат ниски и исклучително ниски во централна и јужна Англија, појаснуваат од Центарот за екологија и ...

Европската опсерваторија за суша: Сушите ќе бидат посилни, почести и подолги

Точка - 10.08.2022

Најлоша суша во Европа во последните децении ги погодува домаќинствата, фабриките, земјоделците и транспортот низ целиот континент, додека експертите предупредуваат дека посувите зими и потоплите лета предизвикани од глобалното затоплување значат ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

А1 On - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Lider - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Опсервер - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Слободен Печат - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети , виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

СУШАТА ГОДИНАВА НАЈЛОША ВО ПОСЛЕДНИТЕ 500 ГОДИНИ Франција и Холандија имаат недостиг на вода

+инфо - 10.08.2022

Поради суша, без питка вода во Франција останаа над 100 општини. Премиерката предупреди дека државата се соочува со најголемата суша забележана некогаш во земјата. Во Холандија, исто така, е прогласен официјален недостиг на вода.

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Независен - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Н.Македонија - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Сушата што ја зафати Европа можеби ќе биде најлошата во последните 500 години

360 степени - 10.08.2022

Најмногу предизвикува загриженост тоа што во наредните три месеци се предвидува голем ризик од екстремно сушен период во Централна и Западна Европа, вели Андреа Торети од Заедничкиот истражувачки центар на ЕК Заедничкиот истражувачки центар на ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

24Инфо - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Рајна и По соочени со пресушување: Европа погодена од најтешка суша во изминативе 500 години

Република - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакнува дека според моменталните податоци, ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Кајгана - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Годинешната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

еМагазин - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. , виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, што не се ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Бриф - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

MakPress - 11.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...