TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Генералниот секретар на ММФ ѝ кажа на гувернерката дека води соодветни политики

МКД - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Средба на Ангеловска-Бежоска со заменик генералниот директор на ММФ

Канал5 - 20.04.2024

​НБ обезбеди стабилност на денарот, инфлациските движења и банкарскиот сектор. Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор.

Средба на Ангеловска-Бежоска со заменик генералниот директор на ММФ, Ли: Народна банка обезбеди стабилност на денарот, ...

Слободен Печат - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Средба на Ангеловска-Бежоска со заменик генералниот директор на ММФ, Ли: Народна банка обезбеди стабилност на денарот, ...

Lider - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Средба на Ангеловска-Бежоска со заменик генералниот директор на ММФ, Ли: Народна банка обезбеди стабилност на денарот, ...

24Инфо - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Средба на Ангеловска-Бежоска со заменик генералниот директор на ММФ, Ли: Народна банка обезбеди стабилност на денарот, ...

Centar - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Ангеловска-Бежоска на средба со ММФ: Народната Банка обезбеди стабилност на денарот, инфлациските движења и банкарскиот ...

Република - 20.04.2024

истакна заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен фонд, Бо Ли, за време на состанокот со македонската делегација на Пролетните средби на ММФ и Светска банка, која ја предводат гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и ...

Средба на Ангеловска-Бежоска со заменик генералниот директор на ММФ, Ли: Народна банка обезбеди стабилност на денарот, ...

Пари - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Средба на Ангеловска-Бежоска со заменик генералниот директор на ММФ, Ли: Народна банка обезбеди стабилност на денарот, ...

Нетпрес - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Народна банка-ММФ: Денарот е стабилен, инфлацијата под контрола

Независен - 20.04.2024

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, заменик министерот за финансии, Филип Николоски и вицегувернерот Фадил Бајрами се дел македонската делегација на Пролетните средби на ММФ и Светска банка.

Средба на Ангеловска-Бежоска со заменик генералниот директор на ММФ: Народна банка обезбеди стабилност на денарот

Press24 - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Средба на Ангеловска-Бежоска со заменик генералниот директор на ММФ, Ли: Народна банка обезбеди стабилност на денарот, ...

Вести плус - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Средба на Ангеловска-Бежоска со заменик генералниот директор на ММФ, Ли: Народна банка обезбеди стабилност на денарот, ...

Опсервер - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Ангеловска-Бежоска – Ли: Народна банка обезбеди стабилност на денарот, инфлациските движења и банкарскиот сектор

Локално - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Ангелловска-Бежоска: Народната банка ја обезбеди стабилноста на денарот, инфлаторните движења и банкарскиот сектор

Во Центар - 20.04.2024

На пролетните средби на Меѓународниот монетарен фонд и Светска банка, Народната банка на Македонија беше пофалена за политиките за управување со инфлацијата, курсот на денарот и стабилноста на банкарскиот сектор.

Средба на Ангеловска-Бежоска со заменик генералниот директор на ММФ: НБ обезбеди стабилност на денарот, инфлациските ...

Zoom - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Средба на Ангеловска-Бежоска со Бо Ли: НБ обезбеди стабилност на денарот, инфлациските движења и банкарскиот сектор

MakPress - 20.04.2024

Народната банка води соодветни политики, кои придонесоа за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор. Ова беше истакнато од страна на заменик генералниот директор на Меѓународниот монетарен ...

Народна банка-ММФ: Денарот е стабилен, инфлацијата под контрола

Мета - 20.04.2024

Генералниот директор на Меѓународниот монетарен фонд, Бо Ли, тој констатираше дека Народната банка води соодветни политики, кои придонесуваат за стабилизација на инфлацијата, курсот на денарот и одржување на стабилноста на банкарскиот сектор ...

Ангеловска – Бежоска во Вашингтон: Поголема вклученост на жените во претприемништвото ќе резултира со глобален раст

Глас на Америка - 19.04.2024

Преземените монетарни мерки, заедно со намалувањето на цените на храната и на енергентите на светските берзи, се факторите коишто влијаеа инфлацијата да се сведе на 3%, што е под просекот на земјите во Југоисточна Европа.

Ангеловска-Бежоска: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората половина од ...

Фокус - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска за ВОА: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората ...

Курир - 19.04.2024

За македонската економија, ММФ направи надолна ревизија за годинава, односно 2,7% во споредба со претходните очекувања од 3,2%, истакна гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска.

СÈ ЌЕ ЗАВИСИ ОД ИНФЛАЦИЈАТА Гувернерката најави монетарно олабавување во втората половина од годината

+инфо - 19.04.2024

Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска посочи дека Народната банка работи на пролетните макроекономски проекции за нашата економија, во кои ќе бидат вклучени најновите расположливи податоци.

Инфлацијата во Македонија ќе се намалува, годинава на околу 4%, а в година на околу 2%

Вечер Прес - 19.04.2024

Ангеловска-Бежоска на Пролетните средби на Меѓународниот монетарен фонд и Светската банка Според анализата на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, дадена за време на Пролетните средби на Меѓународниот монетарен фонд и Светската ...

„Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика во втората половина од годинава“: гувернерката ...

Фактор - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4 отсто и за околу 2 проценти догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска за ВОА: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората ...

Пари - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората половина од ...

ТВ21 - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска за ВОА: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората ...

24Инфо - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска за ВОА: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората ...

Lider - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска за ВОА: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората ...

Нетпрес - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Олабавување на монетарната политика во втората половина од годинава, ако се намали инфлацијата

Независен - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4 отсто и за околу 2 отсто догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората половина од ...

Република - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска за ВОА: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората ...

Centar - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска за ВОА: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората ...

Денар - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска за ВОА: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората ...

Банкарство.мк - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска за ВОА: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората ...

Вести плус - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората половина од ...

Локално - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска за ВОА: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората ...

Press24 - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Ангеловска-Бежоска за ВОА: Доколку не се остварат ризиците, олабавување на монетарната политика ќе има во втората ...

Опсервер - 19.04.2024

Пролетните проекции за инфлацијата во земјава на Меѓународниот монетарен фонд се слични со есенските очекувања на Народната банка, дека инфлацијата ќе се намалува и годинава за околу 4% и за околу 2% догодина, во просек.

Гувернерката Ангеловска - Бежоска т на Пролетните средби на ММФ и Светска банка

Канал5 - 18.04.2024

Гувернерката Ангеловска - Бежоска и вицегувернерот Бајрами учествуваат на Пролетните средби на ММФ и Светска банка Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и заменик-министерот за финансии Филип Николоски ја предводат делегацијата ...

Гувернерката Ангеловска – Бежоска и вицегувернерот Бајрами учествуваат на Пролетните средби на ММФ и Светска банка

Курир - 18.04.2024

Делегацијата на Народната банка, предводена од гувернерката, ќе оствари средба и со претставниците на одделите за статистика и за монетарни и капитални пазари при Меѓународниот монетарен фонд, на која ќе се споделат досегашните достигнувања и ...

Ангеловска-Бежоска на Пролетните средби на ММФ и СБ – ќе се дискутира за состојбите и перспективите во економијата

Вечер Прес - 18.04.2024

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и заменик-министерот за финансии, Филип Николоски, ја предводат нашата делегација, којашто учествува на Пролетните средби на групацијата на Светскатa банка (СБ) и Меѓународниот монетарен фонд ...

Ангеловска-Бежоска на Пролетните средби на ММФ и СБ: Носителите на политики ќе дискутираат за состојбите и ...

Макфакс - 18.04.2024

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и заменик-министерот за финансии, Филип Николоски, ја предводат нашата делегација, којашто учествува на Пролетните средби на групацијата на Светскатa банка (СБ) и Меѓународниот монетарен фонд ...

Ангеловска-Бежоска на Пролетните средби на ММФ и СБ: Носителите на политики ќе дискутираат за состојбите и ...

Независен - 18.04.2024

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и заменик-министерот за финансии, Филип Николоски, ја предводат нашата делегација, којашто учествува на Пролетните средби на групацијата на Светскатa банка (СБ) и Меѓународниот монетарен фонд ...

Ангеловска-Бежоска на Пролетните средби на ММФ и СБ: Носителите на политики ќе дискутираат за состојбите и ...

24Инфо - 18.04.2024

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и заменик-министерот за финансии, Филип Николоски, ја предводат нашата делегација, којашто учествува на Пролетните средби на групацијата на Светскатa банка (СБ) и Меѓународниот монетарен фонд ...

Вицегувернерката Митреска: Трендовите се поволни, но Народната банка и натаму е претпазлива во носењето на монетарните ...

24Инфо - 18.04.2024

„Народната банка на последниот состанок на Комитетот за оперативна монетарна политика одлучи да не ја менува основната каматната стапка и ја задржа на 6,3 %, со оцена дека таа соодветствува со условите во економијата”, истакна вицегувернерката на ...

Вицегувернерката Митреска: Трендовите се поволни, но Народната банка и натаму е претпазлива во носењето на монетарните ...

Centar - 18.04.2024

„Народната банка на последниот состанок на Комитетот за оперативна монетарна политика одлучи да не ја менува основната каматната стапка и ја задржа на 6,3 %, со оцена дека таа соодветствува со условите во економијата“, истакна вицегувернерката на ...

Вицегувернерката Митреска: Трендовите се поволни, но Народната банка и натаму е претпазлива во носењето на монетарните ...

Пари - 18.04.2024

„Народната банка на последниот состанок на Комитетот за оперативна монетарна политика одлучи да не ја менува основната каматната стапка и ја задржа на 6,3 %, со оцена дека таа соодветствува со условите во економијата”, истакна вицегувернерката на ...

Вицегувернерката Митреска: Трендовите се поволни, но Народната банка и натаму е претпазлива во носењето на монетарните ...

Lider - 18.04.2024

„Народната банка на последниот состанок на Комитетот за оперативна монетарна политика одлучи да не ја менува основната каматната стапка и ја задржа на 6,3 %, со оцена дека таа соодветствува со условите во економијата“, истакна вицегувернерката на ...

Вицегувернерката Митреска: Трендовите се поволни, но Народната банка и натаму е претпазлива во носењето на монетарните ...

Независен - 18.04.2024

„Народната банка на последниот состанок на Комитетот за оперативна монетарна политика одлучи да не ја менува основната каматната стапка и ја задржа на 6,3 %, со оцена дека таа соодветствува со условите во економијата“, истакна вицегувернерката на ...

Ангеловска-Бежоска на Пролетните средби на ММФ и СБ: Дискусии за состојбите и перспективите во економијата

Нетпрес - 18.04.2024

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и заменик-министерот за финансии, Филип Николоски, ја предводат нашата делегација, којашто учествува на Пролетните средби на групацијата на Светскатa банка (СБ) и Меѓународниот монетарен фонд ...