TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

5 работи кои родителите ненамерно ги прават и со тоа ги оддалечуваат своите деца

Кајгана - 26.10.2021

Понекогаш, дури и наједноставните работи кои ги прават родителите може да направат детето да не сака да биде во нивна близина и со тоа ненамерно го оддалечуваат детето. Дозволувате вашето расположение да влијае на вашиот однос со детето Ова не значи ...

Зошто е потребно децата да научат како да го планираат времето?

Кафе пауза - 26.10.2021

Воспоставувањето рамнотежа помеѓу училиштето/професионалниот и приватниот живот е исто толку важно за возрасните како и за децата. Кога ќе пораснат тие ќе бидат соочени со предизвикот да го планираат своето време на ефикасен начин.

Како функционираат градинките во неколку европски земји

Деца - 26.10.2021

Грижата за децата е деликатна тема и често варира од земја до земја. Персоналот од градинките во Виена неодамна бараше подобри услови и повеќе работници за установите. Тоа следуваше по неодамнешен извештај од Институтот „Еко Австрија“, кој тврди ...

Брачни теми кои не се соодветни за детските уши

Локално - 26.10.2021

КОГА возрасните водат „разговори за возрасни“ пред децата, тие често ги предупредуваат децата да не поставуваат прашања и да не се мешаат во работи што не ги засегаат. Сепак, кога другите возрасни зборуваат за некоја тема пред возрасните, тие се ...

Кои грешки на родителите им ја отежнуваат работата на воспитувачите во градинка?

Кајгана - 25.10.2021

Воопшто не е лесно да оставиш дете во градинка, особено кога ти се залепило за раката или ногата. Сепак, брзиот начин на живот налага детето да оди во градинка, а освен тоа, ова е одличен начин за социјализација на детето.

Кои грешки на родителите им ја отежнуваат работата на воспитувачите во градинка?

Пулс24 - 25.10.2021

Воопшто не е лесно да оставиш дете во градинка, особено кога ти се залепило за раката или ногата. Сепак, брзиот начин на живот налага детето да оди во градинка, а освен тоа, ова е одличен начин за социјализација на детето.

7 работи кои родителите често ги прават и со тоа ненамерно ги оддалечуваат децата од себе

Локално - 25.10.2021

ПОНЕКОГАШ дури и наједноставното прашање како „како ти помина денот? може да го натера вашето дете да не сака да биде близу вас. Постојат неколку работи кои родителите ги прават и на тој начин ненамерно ги оддалечуваат децата од себе. 1.