TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Спротивставени извештаи на пратениците и Народниот правобранител за условите во затворите

Сител - 22.07.2019

Затворениците живеат во не стандардни услови, таму владее корупција, осудениците плаќаат за подобар кревет, поткупуваат за да дојдат до телефон или дрога. Народниот правобранител тврди дека во затворите нема ниту еден гинеколог или стоматолог иако ...

„Не тепаат со гумена палка“ - малолетни затвореници во охридскиот затвор со поплаки до претставници на омбудсманот

Press24 - 22.07.2019

Нема доволно пари, нема доволно персонал, нема добра храна и соодветна лекарска грижа, но нема ниту тортура, ова се заклучоците на анкетната собраниска комисија која засилена со невладини претставници извршила визита на три затвори во државата, ...

Малолетни затвореници во охридскиот затвор со поплаки до омбудсманот „Не тепаат со гумена палка каде што нема камери“

Скопје1 - 24.07.2019

Нема доволно пари, нема доволно персонал, нема добра храна и соодветна лекарска грижа, но нема ниту тортура, ова се заклучоците на анкетната собраниска комисија која засилена со невладини претставници извршила визита на три затвори во државата, ...