TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ни доаѓа празникот кој се прославува во секој крај – во среда жените никако не треба да го прават ова, еве ги обичаите

Курир - 25.10.2021

Во среда на 27 октомври се празнува Преподобна Параскева-Петковден. Во народот позната како света Петка. Родена е кон крајот на деветиот или пак на почетокот на десетиот век во градот Епифат кој што се наоѓа помеѓу градот Силимвије и Цариград, на ...

Ни доаѓа празникот кој се прославува во секој крај – во среда жените никако не треба да го прават ова, еве ги обичаите

Zoom - 25.10.2021

Во среда на 27 октомври се празнува Преподобна Параскева-Петковден. Во народот позната како света Петка. Родена е кон крајот на деветиот или пак на почетокот на десетиот век во градот Епифат кој што се наоѓа помеѓу градот Силимвије и Цариград, на ...

Утре ни доаѓа празникот кој се прославува во секој крај – жените никако не треба да го прават ова, еве ги обичаите

Скопје24 - 26.10.2021

Утре се празнува Преподобна Параскева-Петковден. Во народот позната како света Петка. Родена е кон крајот на деветиот или пак на почетокот на десетиот век во градот Епифат кој што се наоѓа помеѓу градот Силимвије и Цариград, на ден петок па и отаму ...