TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Прилеп отворена изложба на дела од Мал битолски Монмартр

Канал5 - 03.12.2021

Во Ликовната галерија од прилепскиот Центар за култура „Марко Цепенков" е отворена изложбата на дела од „Мал битолски Монбамртр". Изложени се 25 дела од оваа значајна македонска ликовна манифестација која постои веќе 40 години.

Во Прилеп отворена изложба на дела од Мал битолски Монмартр

Вечер Прес - 03.12.2021

Во Ликовната галерија од прилепскиот Центар за култура „Марко Цепенков“ е отворена изложбата на дела од „Мал битолски Монмартр“. Изложени се 25 дела од оваа значајна македонска ликовна манифестација која постои веќе 40 години.

Изложба на дела од Малиот битолски Монмартр во Прилеп

Н.Македонија - 03.12.2021

Изложба на дела од Малиот битолски Монмартр ќе биде поставена во Ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“ од денеска од 12.30 часот, па во наредните две недели. Ќе бидат изложени 25 дела од оваа значајна македонска ликовна манифестација која постои ...