TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најдолгиот збор во светската историја и литература

Опсервер - 22.01.2021

– Грчкиот јазик е еден од најдревните говорени и пишани јазици во светската историја (и покрај очигледните промени низ вековите). Така, на древнохеленскиот јазик му припаѓа и најдолгиот збор.

Дознајте кој е најдолгиот збор во светската историја и литература

iPortal - 22.01.2021

Грчкиот јазик е еден од најдревните говорени и пишани јазици во светската историја (и покрај очигледните промени низ вековите). Така, на древнохеленскиот јазик му припаѓа и најдолгиот збор.

Ова е најдолгиот збор во светската историја и литература, има 172 букви

Курир - 22.01.2021

Грчкиот јазик е еден од најдревните говорени и пишани јазици во светската историја (и покрај очигледните промени низ вековите). Така, на древнохеленскиот јазик му припаѓа и најдолгиот збор.

Прочитајте го најдолгиот збор во светската историја и литература

+инфо - 22.01.2021

Тој има 172 букви, 78 слогови и се наоѓа во поемата „Женско собрание“ (Ekklesiazousai) од Аристофан, од 392 г. пред Христа. Зборот на старогрчки јазик се изговара: Грчкиот јазик е еден од најдревните говорени и пишани јазици во светската историја (и ...

Најдолгиот збор во светската историја и литература

MakPress - 22.01.2021

Грчкиот јазик е еден од најдревните говорени и пишани јазици во светската историја (и покрај очигледните промени низ вековите). Така, на древнохеленскиот јазик му припаѓа и најдолгиот збор.

Ова е најдолгиот збор во светската историја и литература, има 172 букви

Вистина.мк - 22.01.2021

Грчкиот јазик е еден од најдревните говорени и пишани јазици во светската историја (и покрај очигледните промени низ вековите). Така, на древнохеленскиот јазик му припаѓа и најдолгиот збор.

Ова е најдолгиот збор во светската историја и литература

ТВ21 - 23.01.2021

Грчкиот јазик е еден од најдревните говорени и пишани јазици во светската историја (и покрај очигледните промени низ вековите). Така, на древнохеленскиот јазик му припаѓа и најдолгиот збор.