TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Капитални инвестиции и интензивирање на автопатот кичево-охрид

24 Вести - 15.07.2019

Во село Богомила во општина Чашка денеска почна изградба на нов мост во кој ќе бидат вложени 15 милиони денари, а за кој активностите треба да бидат завршени за една година, информира директорот на јавното претпријатие за државни патишта Зоран ...

Сугаревски во Богомила: Се случува градежна експанзија

Денешен - 15.07.2019

Во велешкото село Богомила, во општина Чашка, денеска почна изградба на нов мост во кој ќе бидат вложени 15 милиони денари, а за кој активностите треба да бидат завршени за една година, информира директорот на ЈП за државни патишта (ЈПДП), Зоран ...

Сугарески од Чашка: Интензивно се работи на реализација на капиталните инвестиции

Локално - 15.07.2019

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески заедно со директорот на ЈП за државни патишта, Зоран Китанов денеска се во посета на општина Чашка. Во општината се работи на целосна реконструкција на регионалниот пат Чашка – Лисиче „Интензивно се ...

Интензивно се реконструира патот Чашка – Лисиче

iPortal - 15.07.2019

Интензивно се работи на реализација на капиталните инвестиции. – информира Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески. Сугарески денеска заедно со директорот на ЈП за државни патишта ја посетиа општина Чашка каде се работи на целосна ...

Нов мост во Богомила и обнова на патиштата во општина Чашка

Опсервер - 15.07.2019

Во село Богомила во општина Чашка денеска почна изградба на нов мост во кој ќе бидат вложени 15 милиони денари, а за кој активностите треба да бидат завршени за една година, информира директорот на Јавното претпријатие за државни патишта (ЈПДП), ...

Во Македонија наголемо се гради: Се работи на целосна реконструкција на регионалниот пат Чашка – Лисиче

Centar - 15.07.2019

– Интензивно се работи на реализација на капиталните инвестиции. Со директорот на ЈП за државни патишта денеска ја посетивме општина Чашка каде работиме на целосна реконструкција на регионалниот пат Чашка – Лисиче, информираше Горан Сугарески, ...