TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Претставата „Чиста хероина“ утре во „Јавна соба“

Република - 20.04.2018

Утре, на 21.04.2018 г. (сабота) во 19.00 ч. во Јавна соба ќе се случи премиерата на театарската претстава „Чиста Хероина“ според текстот „Лична Ангелина“ (Чувари на честа) на Загорка Поп-Антоска Андовска, а во режија на Ѓорѓи Ризески.

Претставата „Чиста хероина“ утре во „Јавна соба“

Скопје24 - 20.04.2018

Утре, на 21.04.2018 г. (сабота) во 19.00 ч. во Јавна соба ќе се случи премиерата на театарската претстава „Чиста Хероина“ според текстот „Лична Ангелина“ (Чувари на честа) на Загорка Поп-Антоска Андовска, а во режија на Ѓорѓи Ризески.

Вечерва во Јавна соба премиера на театарската претстава „Чиста хероина“

МКД - 21.04.2018

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина", според текстот „Лична Ангелина (Чувари на честа)" на Загорка Поп-Антоска Андовска, а во режија на Ѓорѓи Ризески, ќе се одржи вечерва во Јавна соба.

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“

CivilMedia - 21.04.2018

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“, според текстот „Лична Ангелина (Чувари на честа)“ на Загорка Поп-Антоска Андовска, а во режија на Ѓорѓи Ризески, ќе се одржи вечерва во Јавна соба.

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“

Сител - 21.04.2018

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“, според текстот „Лична Ангелина (Чувари на честа)“ на Загорка Поп-Антоска Андовска, а во режија на Ѓорѓи Ризески, ќе се одржи вечерва во Јавна соба.

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“

А1 On - 21.04.2018

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“, според текстот „Лична Ангелина (Чувари на честа)“ на Загорка Поп-Антоска Андовска, а во режија на Ѓорѓи Ризески, ќе се одржи вечерва во Јавна соба.

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“

Курир - 21.04.2018

„Лична Ангелина (Чувари на честа)“ е драма која е напишана во стих, со архаичен говор близок на епската песна „Болен Дојчин“, се случува во митско време, и го следи веќе воспоставениот однос на Болен Дојчин и сестра му, Лична Ангелина.

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“

Локално - 21.04.2018

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“, според текстот „Лична Ангелина (Чувари на честа)“ на Загорка Поп-Антоска Андовска, а во режија на Ѓорѓи Ризески, ќе се одржи вечерва во Јавна соба.

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“

Стандард - 21.04.2018

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“, според текстот „Лична Ангелина (Чувари на честа)“ на Загорка Поп-Антоска Андовска, а во режија на Ѓорѓи Ризески, ќе се одржи вечерва во Јавна соба.

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“

ТВ21 - 21.04.2018

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“, според текстот „Лична Ангелина (Чувари на честа)“ на Загорка Поп-Антоска Андовска, а во режија на Ѓорѓи Ризески, ќе се одржи вечерва во Јавна соба.

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“

Скопје инфо - 21.04.2018

Премиера на театарската претстава „Чиста хероина“, според текстот „Лична Ангелина (Чувари на честа)“ на Загорка Поп-Антоска Андовска, а во режија на Ѓорѓи Ризески, ќе се одржи вечерва во Јавна соба.