TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Милиони Huawei телефони наскоро остануваат без Android

Кумановски м. - 01.03.2021

Huawei го исфрла оперативниот систем Android од претстојните телефони од април. Овој потег кулминира во санкциите наметнати врз кинеската компанија од страна на американската администрација во 2019 година, што го спречи Huawei да соработува со ...

„Huawei“ во април ќе го отстрани „Android“ од милиони телефони

Денар - 01.03.2021

Од април, „Huawei“ го исфрла „Android“ од своите претстојни телефони. Ова е кулминација на санкциите наметнати врз кинеската компанија од страна на американската администрација и кои го спречија „Huawei“ да соработува со американски компании, ...