TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Започна првата фаза од реконструирањето на Кејот 13 ноември

Канал5 - 25.02.2021

Започна првата фаза од реконструирањето на Кејот 13 ноември, угостителите според договорот со локалната власт веќе сами го ослободуваат просторот кој зазема најголем дел од шеталиштето. Кејот почнува полека да дише, мајсторите се веќе тука, ги ...

Шилегов ќе поставува паметни рампи на Кејот кај ГТЦ

Скопско Ехо - 25.02.2021

Ограничен број на возила и само во два периода дневно ќе може да се движи по сообраќајницата на кејот „13 Ноември“, објасни денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов во одговор на советничко прашање.

Шилегов: скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на кејот „13 Ноември“

Бизнис Вести - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. – Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Угостителите ги отстрануваат летните тераси

Канал5 - 25.02.2021

Почна реконструкцијата на Кејот 13 ноември. Угостителите ги отстрануваат летните тераси, а се тргаат и плочките. Таму е Дејан Трајковски . Се работи ли утрово на кејот? Во видеото погледнете го целиот ...

Сопствениците на кафулињата започнаа да си ги рушат летните тераси на Кеј 13 Ноември

Скопје1 - 25.02.2021

Сопствениците на кафулињата на Кеј 13 Ноември во строгиот центра на Скопје сами си ги уриваат терасите заради реновирање на шеталиштето. Сите објекти кои се наоѓаат буквално среде целото шеталиште, треба да се отстранат.

Се отстрануваат терасите на кеј „13 ноември“

ТВ21 - 24.02.2021

Сопствениците на угостителските објекти на кеј „13 Ноември“ во центарот на Скопје денеска започнаа сами да ги уриваат терасите поради најавеното реновирање на шеталиштето од страна на Град Скопје.

Започна рушењето на летните тераси на Кејот „13 Номври“

Скопје инфо - 24.02.2021

Од Град Скопје велат дека отстанувањето на урбаната опрема е претходно договорено со сопствениците на рестораните, и е неопходна за да може да се направи реконструкцијата на Кејот којашто беше најавена пред неколку дена.

Се рушат летните тераси на Кеј

Press24 - 24.02.2021

Започна рушењето на летните тераси на Кејот „13 Номври“ во главниот град, пренесува „ Слободен печат “. Од Град Скопје посочија дека отстанувањето на урбаната опрема било претходно договорено со сопствениците на рестораните.

Скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на кејот „13 Ноември“

Скопје инфо - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. - Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Шилегов: Скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на кејот „13 Ноември“

24Инфо - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. – Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Шилегов: Се ослободува кејот 13 Ноември со што скопјани ќе добијат поголем јавен простор

+инфо - 25.02.2021

Согласно со програмата што ја носи Општина Центар за поставување урбана опрема, веројатно ќе има зголемување на терасите, односно предните тераси на локалите. Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни ...

Шилегов: Скопјани ќе добијат слободен јавен простор на кејот „13 ноември“

Press24 - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. - Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Шилегов: Скопјани ќе добијат слободен јавен простор на Кејот

Независен - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. – Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Шилегов: Скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на кејот „13 Ноември“

Слободен Печат - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. – Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

(ФОТО) Шилегов: Скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на кејот „13 ноември“

Скопје1 - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. – Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Шилегов: Скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на кејот „13 ноември“

ТВ21 - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. – Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Шилегов: Скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на Кејот „13. Ноември“

Локално - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. – Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Шилегов: Скопјани ќе добијат слободен јавен простор на кејот „13 Ноември“

Frontline - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. – Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Шилегов: Скопјани ќе добијат јавен простор на кејот „13 Ноември“

MTM - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. - Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Шилегов: Скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на кејот „13 Ноември“

Н.Македонија - 25.02.2021

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата „Стив Наумов“.

Шилегов: Скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на Кејот 13 Ноември

Точка - 25.02.2021

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата „Стив Наумов“.

Шилегов: Скопјани ќе добијат слободен јавен простор на Кејот „13 Ноември"

Канал5 - 25.02.2021

Скопјани ќе добијат слободен јавен простор на Кејот „13 Ноември", рече денеска градоначалникот Петре Шилегов, одговарајќи на советничко прашање. Шилегов детално го објасни проектот за уредување на Кејот „13 Ноември", на потегот од градскиот плоштад ...

Шилегов: Скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на кејот „13 Ноември“

MakPress - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. - Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Влезот на кејот „13 Ноември“ ќе биде можен само ако те препознае софтверот

Вечер Прес - 25.02.2021

Влегувањето со возило во новоуредениот Кеј „13 Ноември“ што почна деновите и треба да биде готово до почеток на летово, ќе биде можно само ако возачот и возилото го препознае софтверот на смарт решението кое го најави скопскиот градоначалник, Петре ...

Шилегов: Скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на кејот „13 ноември“

Акцент - 25.02.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. – Пред неколку денови веќе започнаа градежните активности за ...

Кафеанџиите на кејот во Скопје почнаа да си ги уриваат терасите со кои беше зафатено целото шеталиште

Сакам да кажам - 24.02.2021

Сопствениците на кафулињата на Кеј 13 Ноември во строгиот центра на Скопје денеска почнаа сами да ги уриваат терасите заради реновирање на шеталиштето. Треба да ги отстранат објектите кои се наоѓаат буквално среде целото шеталиште, но и оние пред ...

ФОТО: Се рушат летните тераси на Кеј

Слободен Печат - 24.02.2021

Започна рушењето на летните тераси на Кејот „13 Номври“. Од Град Скопје велат дека отстанувањето на урбаната опрема е претходно договорено со сопствениците на рестораните, и е неопходна за да може да се направи реконструкцијата на Кејот којашто беше ...

(ФОТО) Во тек е акција за уривање на летните тераси на Кеј „13 Ноември“, договорено е со угостителите

Фактор - 24.02.2021

Во тек е акција за уривање на летните тераси на Кејот „13 Номври“. Од Град Скопје велат дека отстанувањето на урбаната опрема е претходно договорено со сопствениците на рестораните. Ова следува откако од град Скопје претходно имале состаноци со ...

(Фото) Кафеанџиите почнаа да си ги уриваат терсите на Кеј 13 Ноември

24Инфо - 24.02.2021

Сопствениците на кафулињата на Кеј 13 Ноември денеска почнаа сами да ги уриваат терасите заради реновирање на шеталиштето, што епретходно договорено со Град Скопје. Предвидено е Кејот „13 Ноември“ до лето да биде уреден со нова поплочена патека, ...