TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Едни не плаќаат, други прашуваат колку ќе платат

Н.Македонија - 01.06.2020

Некои од општинските совети во Скопје донесоа одлуки за ослободување на родителите од трошоците за градинка за периодот на вонредната состојба во земјава и, како што информираа, изгласале нула трошоци.

Нови прозорци на градинката „Темјанушка“ во Автокоманда

Н.Македонија - 01.06.2020

Објектот на детската градинка „Темјанушка“ во скопската населба Автокоманда доби нови прозорци, со што се подобри неговата енергетска ефикасност. Замената на прозорците е реализирана преку програмата на Владата за намалување на загадувањето на ...

Во Ѓорче и Гази Баба нула трошоци за градинка за време на корона, во другите општини се плаќа надомест

Слободен Печат - 01.06.2020

Родителите на децата од градинките во општините Ѓорче Петров и Гази Баба нема да плаќаат надомест за градинка додека трае вонредната состојба. Пред десетина дена ваква одлука најпрво донесе Советот на Општина Ѓорче Петров, а вчера и од Општина Гази ...

Во „Рајскиот парк“ во Ново Лисиче ќе се одгледуваат градинарски култури и зачински билки

Вечер Прес - 31.05.2020

Скопје ќе ја добие првата урбана градина која ќе биде со површина од 3.000 квадратни метри. При тоа, предвидени се 30 парцели од 50 квадратни метри кои ќе ги користат околните жители. Освен парцелите ќе има и мини стаклена градина, како и дел за ...

Гази Баба ги ослободи родителите од надомест за трошоци во градинка

+инфо - 30.05.2020

Општина Гази Баба денеска соопшти дека ги ослободува родителите од надомест за трошоци за во градинка, од месец март па се додека трае вонредната состојба. – Со тоа, родителите нема да ги плаќаат сметките за надомест на трошоци од 1 март и се додека ...

Општина Гази Баба ги ослободува родителите од надомест за трошоци за во градинка за време на вонредната состојба

Вечер Прес - 31.05.2020

Општина Гази Баба ги ослободува родителите од надомест за трошоци за во градинка, од месец март па се додека трае вонредната состојба. Откако претходно ова прашање беше усогласено помеѓу службите од општината и со директорите на градинките, а во ...