TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

С. Македонија со мал напредок според перцепцијата на корупција на новиот Индекс на Транпаренси

Радио МОФ - 31.01.2023

Северна Македонија се најде на 85 место од 180 светски држави според Индексот за перцепција на корупцијата , кој секоја година го објавува Транспаренси Итернешнел. Со 40 поени, на скалата каде 0 е најкорумпирана, а 100 е најмалку корумпирана, ...

Македонија на 85-то место на светскиот индекс на корупцијата

МКД - 31.01.2023

На меѓународниот индекс за перцепцијата на корупцијата во светот на Транспаренси интернешнл Македонија е на 85-то место од 180 земји. Од регионот пред нас се Словениа (41), Грција (51), Хрватска (57), Црна Гора (65), Косово (84).

Борбата против корупцијата поткопана од неефикасното правосудство

Р.С.Европа - 31.01.2023

Власта отвора нови случаи против корупција, но „фалинките“ во правосудството ги поткопуваат тие напори, наведува Транспарени интернејшнал. Годинава Македонија е на 85-то место, со 40 индексни поени на Индексот на перцепција на корупција.

Македонија на 85 место во најновиот Индекс на перцепција на корупцијата на Транспаренси интернешнал

Р.С.Европа - 31.01.2023

Северна Македонија со индекс 40 се најде на 85 место во денеска објавениот Извештај за перцепцијата на корупцијата на Транспаренси интернешнал (ТИ). При тоа се наведува дека недостигот на интегритет при избор на клучни фигури во судството и ...

Македонија на 85-то место на светскиот индекс на корупцијата

Локално - 31.01.2023

На меѓународниот индекс за перцепцијата на корупцијата во светот на „Транспаренси интернешнл“ Македонија е на 85-то место од 180 земји. Од регионот пред нас се Словениа (41), Грција (51), Хрватска (57), Црна Гора (65), Косово (84).

Македонија на 85-то место на светскиот индекс на корупцијата

Нетпрес - 31.01.2023

На меѓународниот индекс за перцепцијата на корупцијата во светот на Транспаренси интернешнл Македонија е на 85-то место од 180 земји. Од регионот пред нас се Словениа (41), Грција (51), Хрватска (57), Црна Гора (65), Косово (84).