TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата ќе го пренаменува недовршениот споменик на Mајка Tереза

Канал5 - 18.02.2020

Наместо да се урива како што предложи комисијата за проектот „Скопје 2014“ недоградениот споменик на Мајка Тереза на плоштадот Македонија ќе се догради и ќе добие нова намена одлучи Владата.

Повлечи-потегни, недовршениот споменик на Мајка Тереза дреме и чека?!

Вечер - 18.02.2020

Спорниот споменик на Мајка Тереза на плоштадот Македонија, повеќе од една година чека пренамена откако Владата одлучи да не го урива со образложение дека уривањето е – поскапа опција?! Од Министерството за култура тогаш посочија дека ќе се распише ...

Знае ли Владата колку чини уривањето на споменикот на Мајка Тереза?

Порта 3 - 18.02.2020

Како резултат на одлуката на Владата, споменикот на Мајка Тереза да не се урива, затоа што тоа ќе било поскапо од пренамена, овој месец ќе се распише конкурс за идејно решение во што да биде споменикот пренаменет и што да има на просторот.

Владата ќе распише конкурс за пренамена на споменикот на Мајка Тереза, градоначалникот Шилегов вели дајте ми го И ...

Сакам да кажам - 17.02.2020

За недоизградениот 32-метарски споменик на Мајка Тереза, кој го крши Уставот и низа закони бидејќи се наоѓа на пешачки дел за влез на Плоштадот Македонија, Владата и понатаму ја тера постапката да најде начин како тој да не се урне.

Шилегов е за уривање, додека владата бара пренамена на недоизградениот споменик на Мајка Тереза

Скопје инфо - 17.02.2020

За недоизградениот 32-метарски споменик на Мајка Тереза, Владата и понатаму ја тера постапката да најде начин како тој да не се урне. За бетонската ѕидина наскоро ќе биде распишан конкурс за идејно решение во што да биде пренаменет и што да има на ...