TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Хрватска изминатава година починале најмногу луѓе за една година од Втората светска војна

Вечер Прес - 28.01.2022

Во текот на изминатата година во Хрватска починаа 63.611 лица, што е најголем број на смртни случаи во една година од крајот на Втората светска војна. Родени се 36.478 деца, што значи дека природниот прираст е минус 27.133 лица, покажуваат ...

По Србија, и Хрватска минатата година имала највисока смртност од Втората светска војна

360 степени - 28.01.2022

Во текот на минатата година во Хрвстска починале 63 611 лица, што е најголем број на смртни случаи во една година од крајот на Втората светска војна Во текот на минатата година во Хрвстска починале 63 611 лица, што е најголем број на смртни случаи ...

Во Хрватска лани најмногу починати од Втората светска војна

МКД - 28.01.2022

Хрватскиот Државен завод за статистика (ДЗС) објави нови привремени податоци за природното движење на населението за минатата година. Како што се наведува во податоците, минатата година во Хрватска починале 63.611 лица, што е најмногу починати во ...

Во Хрватска лани најмногу починати од Втората светска војна

24Инфо - 28.01.2022

Во текот на минатата година во Хрвстска починале 63 611 лица, што е најголем број на смртни случаи во една година од крајот на Втората светска војна Во текот на минатата година во Хрвстска починале 63 611 лица, што е најголем број на смртни случаи ...