TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Угостител од Истра не може да најде готвачи и келнери, платите се до 2.000 евра

Фактор - 20.03.2023

Угостител од Истра се пожали дека не може да најде готвачи и келнери, а платите се од 1.000 до 2.000 евра. Вели дека кога се сретнал со апликантите за работа, добил чувство дека станува збор за луѓе кои бараат работа, а го молат Бог да не ја најдат.

За готвач нудам плата од 2.000, а за келнер над 1.000 евра, но никој не сака да работи, се жали угостител од Истра

Факултети - 20.03.2023

Во хрватските медиуми сè почесто може да се видат огласи со кои се бараат сезонски работници. Најбарани се готвачите, келнерите, собарите... Според тамошните медиуми, работодавците во туризмот никогаш порано не почнале да бараат сезонски работници, ...

Угостител од Истра: На готвачите им нудам 2.000 евра, на келнерите 1.000, никој не сака да работи

А1 On - 20.03.2023

Угостител од централна Истра, чиј објект работи во текот на целата година, на Глас Истра се пожалил на недостиг на работна сила. Тој сакаше да го сподели своето искуство во кое преку оглас барал повеќе вработени за неговиот објект: готвач, келнер, ...