TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хрватска го одбележува Денот на жртвите од Вуковар

Слободен Печат - 18.11.2019

Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал" градот, додека во Србија се смета за ден на ослободување на Вуковар. Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, ...

Во спомен на жртвите од Вуковар, илјадници граѓани запалија свеќи

Слободен Печат - 17.11.2019

Свеќи испишани со зборот Вуковар, форма на гулаб и срце на многу места ги осветлуваа централните плоштади. Во пресрет на 28-годишнината од трагедијата во Вуковар во Татковинската војна, премиерот Андреј Пленковиќ вчера вечер запали свеќа во улицата ...

Во Хрватска ексхумирани останки на две жртви

Призма - 17.11.2019

Ексхумацијата во Негославци. Фото: Министерство на хрватски бранители Министерството на хрватски бранители во четвртокот соопшти дека во Негославци, село во источна Хрватска, се пронајдени посмртни останки на две лица, за кои се верува дека се жртви ...

Хрватска го одбележува Денот на вуковарските жртви

А1 On - 18.11.2019

Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, кој од следната година ќе биде државен празник и неработен ден. Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал“ градот, ...

Хрватска го одбележува Денот на жртвите од Вуковар

Република - 18.11.2019

Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, кој од следната година ќе биде државен празник и неработен ден. Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал” градот, ...

Хрватска го одбележува Денот на вуковарските жртви

24Инфо - 18.11.2019

Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, кој од следната година ќе биде државен празник и неработен ден. Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал” градот, ...

Хрватска го одбележува Денот на вуковарските жртви

Опсервер - 18.11.2019

Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, кој од следната година ќе биде државен празник и неработен ден. Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал“ градот, ...

Ослободен или заробен: Хрватска и Србија по 28 години со различна приказна за Вуковар

PressingTV - 18.11.2019

Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, кој од следната година ќе биде државен празник и неработен ден. Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал“ градот, ...

Хрватска го одбележува Денот на вуковарските жртви

Нетпрес - 18.11.2019

Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, кој од следната година ќе биде државен празник и неработен ден. Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал“ градот, ...

Хрватска го одбележува Денот на вуковарските жртви

+инфо - 18.11.2019

Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, кој од следната година ќе биде државен празник и неработен ден. Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал“ градот, ...

Хрватска го одбележува Денот на вуковарските жртви

Сител - 18.11.2019

Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, кој од следната година ќе биде државен празник и неработен ден. Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал“ градот, ...

Хрватска го одбележува Денот на вуковарските жртви

MakPress - 18.11.2019

Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, кој од следната година ќе биде државен празник и неработен ден. Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал“ градот, ...

Хрватска го одбележува Денот на жртвите од Вуковар

Курир - 18.11.2019

Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, кој од следната година ќе биде државен празник и неработен ден. Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал” градот, ...

Хрватска: Денот на вуковарските жртви од следната година ќе биде државен празник

Денешен - 18.11.2019

Хрватска денеска го одбележува Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, кој од следната година ќе биде државен празник и неработен ден. Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар, 28 години подоцна, Хрватска го одбележува како ден кога „паднал“ градот, ...