Во брашното додајте го јајцето, сол, квасец, јогурт и замесете тесто. Оставете го тестото на топло место да стаса. Стасано тесто раасукајте го, на половина од тесто изрендајте кашкавал и ставете маслинки ситно сечени.
Фото и рецепт: Сузана Бајрам Му благодариме на Том Филос за прекрасните рецепти што ги споделува со читателите на НМД.мк. Неговиот рецепт за “Гибаница мека како сунѓер” го приготви нашата драга членка Сузана Бајрам, и може да забележиме дека ...
Рецепт и видео прилог на Том Филос – Зелник пица. Досега ги пробавме зелниците со сирење, спанаќ, праз, зелка, месо… а ова е нешто неверојатно интересно и вкусно, приготвено од рацете на вештиот Том Филос.
Превкусни, меки и ароматични лепчиња (без стасување на тестото) Подготовка Во длабок сад ставете ги сувите состојки и промешајте со лажица. Додадете ги водата и маслиновото масло и замесете меко тесто.
Направете вкусно тесто од три состојки од кое излегуваат домашни тортиљи. ...