TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Министерот за образование за МКД.мк: Со Владата ќе побараме решение за двете „изборни“ среди

МКД - 23.04.2024

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири во изјава за МКД.мк вели дека ќе ја брифира Владата со цел да се изнајде решение во врска со прашањето за двете изборни среди, 24 април и 8 мај, кои се прогласени за неработни денови за сите граѓани, но ...

МОН бара решение како основците да не учат во сабота

Сител - 22.04.2024

Министерот за образование и наука бил спремен да го повлече дописот што претходната недела го испрати до основните училишта во Македонија, за да си ги одработат во следните саботи, деновите кои владата ги прогласи за „неработни“ поради претстојните ...

МОН бара начин како да се одработи пропуштеното – ќе куртулат ли основците од настава во саботи

Канал5 - 22.04.2024

Ќе куртулат ли основците од настава во трите саботи планирани да се одработат поради деновите од изборите и неработниот ден за Самитот на ОБСЕ. Ќе ја променат ли реакциите на родителите и синдикатите одлуката на МОН учениците да одат три саботи во ...

Шаќири подготвен да го повлече дописот за одработување на деновите за изборите во училиштата ако се најде друго решение

Макфакс - 22.04.2024

Министерот за образование, Јетон Шаќири, е подготвен да го повлече дописот што минатата недела го испрати до основните училишта за одработување во саботи за 24 април и 8 мај, кои Владата ги прогласи за неработни денови за сите граѓани поради ...

Шаќири подготвен да го повлече дописот за одработување на изборите во училиштата ако се најде друго решение

Скопје инфо - 22.04.2024

Министерот за образование, Јетон Шаќири, е подготвен да го повлече дописот што минатата недела го испрати до основните училишта за одработување во саботи за 24 април и 8 мај, кои Владата ги прогласи за неработни денови за сите граѓани поради ...

Шаќири подготвен да го повлече дописот за одработување на изборите во училиштата ако се најде друго решение

MTM - 22.04.2024

Министерот за образование, Јетон Шаќири, е подготвен да го повлече дописот што минатата недела го испрати до основните училишта за одработување во саботи за 24 април и 8 мај, кои Владата ги прогласи за неработни денови за сите граѓани поради ...

Шаќири подготвен да го повлече дописот за одработување на изборите во училиштата ако се најде друго решение

Точка - 22.04.2024

Министерот за образование, Јетон Шаќири, е подготвен да го повлече дописот што минатата недела го испрати до основните училишта за одработување во саботи за 24 април и 8 мај, кои Владата ги прогласи за неработни денови за сите граѓани поради ...

Шаќири подготвен да го повлече дописот за одработување на деновите за изборите во училиштата ако се најде друго решение

Press24 - 22.04.2024

Министерот за образование, Јетон Шаќири, е подготвен да го повлече дописот што минатата недела го испрати до основните училишта за одработување во саботи за 24 април и 8 мај, кои Владата ги прогласи за неработни денови за сите граѓани поради ...

Шаќири подготвен да го повлече дописот за одработување на изборите во училиштата ако се најде друго решение

Република - 22.04.2024

Министерот за образование, Јетон Шаќири, е подготвен да го повлече дописот што минатата недела го испрати до основните училишта за одработување во саботи за 24 април и 8 мај, кои Владата ги прогласи за неработни денови за сите граѓани поради ...

Шаќири подготвен да го повлече дописот за одработување на изборите во училиштата ако се најде друго решение

Либертас - 22.04.2024

Министерот за образование, Јетон Шаќири, е подготвен да го повлече дописот што минатата недела го испрати до основните училишта за одработување во саботи за 24 април и 8 мај, кои Владата ги прогласи за неработни денови за сите граѓани поради ...

MOН можеби ќе го повлече решението за одработување на неработните денови за изборите

МКД - 22.04.2024

Во Министерството за образование се бара решение како неработните денови да се надоместат во периодот од понеделник до петок за да не се оптоваруваат дополнително ниту учениците ниту наставниците ниту, пак, родителите.

МОН бара решение како основците да не учат во сабота

Денешен - 22.04.2024

Министерот за образование и наука бил спремен да го повлече дописот што претходната недела го испрати до основните училишта во Македонија, за да си ги одработат во следните саботи, деновите кои владата ги прогласи за „неработни“ поради претстојните ...