TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„IGTV“ – нова функција на Instagram )

Локално - 23.06.2018

Социјалните мрежи се дел од нашиот живот, што значи дека тие мора да се развиваат. Ова е токму она што го прави Instagram, а социјалната мрежа може да се пофали дека веќе има над 1 милијарда корисници.

Како да го зголемите бројот на следбеници на Instagram?

Иновативност - 22.06.2018

Според статистиките на Instagram, оваа социјална мрежа веќе има околу 800 милиони активни корисници секој месец. Како канал во дигиталниот маркетинг, Instagram сѐ почесто е користен и од бизнисите кои постојано се обидуваат да обезбедат повеќе ...

Facebook сега и со Instagram сака да му конкурира на YouTube

IT.mk - 22.06.2018

Популараната платформа за споделување на слики, Instagram, додаде нова функционалност за споделување на подолги видеа. Досега лимитот на видеото беше 1 минута, но по промените корисниците можат да снимат и видео со должина од 10 минути до 60 минути.

Instagram го надмина бројот од една милијарда корисници месечно

Иновативност - 22.06.2018

Кога Фејсбук го купи Instagram во 2012 година, многумина сомнително гледаа на оваа аквизиција и се прашуваа зошто Закерберг плати една милијарда долари за компанија која дотогаш не заработила ниту еден долар.

Клубот на избраните: Инстаграм има над милијарда корисници

Точка - 22.06.2018

Од Инстаграм деновиве се пофалија со големиот број на корисници, а истовремено ја претставија и новата апликација која на корисниците им овозможува објавување на видеа со должина до еден час.

Нова функција на популарната социјална мрежа „Инстаграм“

Факултети - 22.06.2018

Инстаграм има целосно нова апликација за видео - ИГТВ, а оваа функција им овозможува на корисниците да објавуваат снимки што траат и по еден час. Апликацијата им дава можност на корисниците да направат канал, сличен на оние на „Јутјуб“, на кој ќе ...

Instagram со IGTV ќе му конкурира на YouTube

Телефони.мк - 21.06.2018

Instagram лансираше комплетно нова апликација IGTV која е замислена како платформа наменета за гледање на видеа направени со мобилен телефон, и истата треба да прерасне во голем конкурент на YouTube.